Valtakunnallisena kalastuspäivänä viedään koululaisia kalaan

Valtakunnallinen Kalastuspäivä.FH11

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana on Koulusta kalaan! Sen tiimoilta järjestetään ainakin 48 tapahtumaa ympäri Suomen. Pääosa tapahtumista järjestetään 18.5., mutta esimerkiksi Pohjois-Suomessa päivää vietetään elokuun lopulla. Kalastuspäivä houkuttelee koululaisia kalastuksen saloihin nyt jo 11. kertaa. Pääosa tapahtumista onkin suunnattu etukäteen ilmoittautuville koululaisryhmille.

Tapahtumissa koululaiset ja nuoret pääsevät syventymään kalastusharrastuksen oppeihin Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen avuin. Tapahtumia tukevat lisäksi useat yhteistyökumppanit. Kalastuspäivän aikana kävijöille tulee tutuksi eri kalastustavat ja -välineet niin teoriassa kuin käytännössäkin.

Kalastuspäivän lisäksi koululaiset voivat haastaa naapuriluokkansa kalabongauskisaan 16.-22. toukokuuta. Tavoitteena on viikon aikana pyytää mahdollisimman monta eri kalalajia. Kilpailusivut löytyvät osoitteessa www.ahven.net/koulukisa.

Koulut voivat tiedustella oman paikkakuntansa tai lähellä olevia tapahtumia tapahtumaluettelon yhteyshenkilöiltä, jotka löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Valtakunnallinen kalastuspäivä (http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/files/Tiedostot/VaKaPa2016_yhteystiedot.pdf). Päätapahtuma järjestetään Tuusulanjärven rannalla Järvenpäässä, johon on ilmoittautunut noin 650 koululaista.

Aloitteen valtakunnallisen kalastuspäivän järjestämiseen on tehnyt eduskunnan kalakerho. Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa kalastuksenhoitomaksuvaroilla.