Ukrainasta mormuskoinnin maailmanmestari

mm-morrilogo

Kuopiossa järjestetyn mormuskoinnin maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi nousi sunnuntain osakilpailun voittaja Ukraina. Suomen joukkue joutui lopulta taipumaan niukasti hopealle. Lauantaina pidetyn ensimmäisen osakilpailun jälkeen Suomi oli johdossa ja ukrainalaiset olivat neljäntenä. Eroa joukkueiden välillä oli kahdeksan sijoituspistettä. Lopputuloksissa ukrainalaiset olivat kaksi pistettä suomalaisia edellä.

Henkilökohtaisen kilpailun voitti Venäjän Ivan Jevdokimov. Suomen Seppo Pönni sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa kolmanneksi. Kilpailun järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. Kilpailuun osallistuivat joukkueet USA:sta, Ruotsista, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta, Ukrainasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä, Kazakstanista, Mongoliasta ja Suomesta. Kussakin joukkueessa oli viisi kilpailijaa.

Suomen joukkueen valmentaja Elmo Olkkola oli pessimistisellä päällä toisen osakilpailun jälkeen ennen punnitusta. ”Taktiikka kilpailuun oli selvä lauantain kilpailun perusteella ja kilpailualuekin tunnettiin hyvin. Jostain syystä kalaa ei kuitenkaan tullut odotetusti”, hän totesi. Saaliiden punnituksen edetessä kävi ilmi, että ongelmia oli muillakin joukkueilla. Suomi piti ykkössijaa lähes loppuun saakka. Vasta viidennen kilpailuruudun tulokset ratkaisivat maailmanmestaruuden Ukrainan hyväksi.

Venäjä säilytti lauantaina hankkimansa kolmossijan, mutta hopealla ollut Latvia putosi neljänneksi. Henkilökohtaisen kilpailun voittanut Venäjän nuori Ivan Jevdokimov oli molempina päivinä oman kilpailuruutunsa ykkönen. Hopealle tullut Ukrainan Denis Novgorodski ja pronssin saanut Suomen Seppo Pönni voittivat ruuduissaan yhden osakilpailun, mutta jäivät toisessa osakilpailussa kakkosiksi.

Suomea kilpailussa edusti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön joukkue, johon kuuluivat kilpailijat Petri Ahola, Harri Nikula, Seppo Pönni, Jussi Rossi, Toni Stenberg ja Vesa Kuusela sekä valmentajat Kimmo Lintilä ja Elmo Olkkola ja delegaatti Aarne Keurulainen.

http://mormyshka2015.com