Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö: SAIMAAN KANAVALLA TIUKKA TAISTELU

Eilen kisattu SM-onki houkutteli Saimaan kanavalle noin 650 innokasta onkijaa. Kalat olivat pistäneet porukalla suut suppuun ja pistivät kilpailijat kunnon koetukselle. Kisasta tuli ennen näkemätön grammapeli ja kilon ylityksiä nähtiin tasan yksi.

Suomessa ei ole kuin kourallinen kisanäyttämöitä, jotka soveltuvat SM-ongen laajuisen kisan pitämiseen. Muun muassa siitä syystä, on Saimaan kanavasta viime vuosina muodostunut perinnepaikka. Kalan syönti on aina ollut oikukasta, mutta ani harvoin on suomukkaat olleet niin tiukassa kuin sunnuntain mittelössä. Jokaisessa sarjassa nähtiin grammataisto ja yhdenkin pikkuruisen kalan ylössaanti saattoi ratkaista kultamitalin. Kilon ylitys oli näin ollen äärimmäisen vaikea temppu, ja siinä onnistui ainoastaan Elimäen Kalamiehiä edustanut veteraanionkija Pentti Lindqvist. Hän ylitti sen maagisen rajan 26 grammalla.

Paras naisveteraaneista oli Vihdin Kalaseuraa edustanut Arja Tuomisto, joka nappasi kultamitalin vain seitsemän gramman turvin, tuloksella 602 grammaa. Naisten kultamitali meni Heidi Pernulle Lakeuden Urheilukalastajista ja miesten sarjan paras oli Saarijärven Kilpa-onkijoita edustanut Sami Humppi. Alle 19-vuotiaiden sarjassa voittoon ylsi Oskari Kuusisto Huittisten Kalakerhosta ja alle 15-vuotiaiden kultamitali ripustettiin Juuso Käykön kaulaan. Hän edusti Nilakan Kalamiehiä. Alle 12-vuotiaden sarjavoiton nappasi vakuuttavasti Kivijärven Kalaveikkojen Jonna Huopainen reilun 300 gramman saaliillaan. Sillä tuloksella Jonna olisi ollut kärkikastissa sarjassa kuin sarjassa, eli kovan luokan onkijasta on kyse.

Ensi vuoden SM-ongen kisapaikka on vielä auki. SVK:n onkijaosto käsittelee hakemuksia tulevassa syyskokouksessaan ja asia varmistuu kuluvan syksyn aikana.

Lisätietoja:
Kilpailutulokset osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/?lang=fi&svk=136