Puhemies Heinäluoma palkitsi vuoden kalamiehen 2015

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma palkitsi ansioituneita kalastustoimijoita tänään eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestetyssä tilaisuudessa.

Puheessaan Heinäluoma iloitsi eduskunnan vaalikauden loppumetreillä hyväksymästä kalastuslaista, joka yksinkertaistaa kalastuksen lupajärjestelmää.

”Olen puhunut yhden kalastusluvan puolesta kymmenen vuoden ajan ja iloinen siitä, että olen eduskunnan puhemiehenä voinut allekirjoittaa tätä koskevan lain”, Heinäluoma totesi.

Puhemiehen mukaan uuden kalastuslain kestävän kalastuksen periaatteet ovat vahva perusta paremmalle kalastuspolitiikalle. Uhanalaisuuden säännösten on koskettava myös kalalajeja.

Heinäluoma nosti esiin myös kaupunki-ilmettä rikastuttavat luonnonmukaiset purovedet, jotka ovat katoamassa Etelä-Suomesta. Heinäluoman mukaan puropohjien elvyttämisen kustannukset ovat kohtuulliset, mutta hyöty suuri.

Vuoden 2015 kalamiehenä palkittiin Kuusamon uistimen toimitusjohtaja Kimmo Korpua. Kuusamon uistimen yritystoiminnalla on pitkät perinteet ja se on vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ja vastuullisen kalastuksen periaatteisiin. Vuoden kalastusoppaana palkittiin Henrik Roope Rehbinder Siuntiosta.

Vuoden kalamiehen ja vuoden kalastusoppaan valitsee Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseuran raati.