Pohjoismaiden pilkkitaisto lauantaina Asikkalassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohjoismaiden pilkkimestaruuskisa pilkittiin vuonna 2016 Viitasaarella. Suomea edustanut Mika Issakainen sijoittui silloin pronssille miesten sarjassa. Kuva: Marcus Wikström, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Pohjoismaiden pilkkimestaruus ratkaistaan ensi lauantaina 23. maaliskuuta Asikkalassa. Kilpailun keskuksena toimii hotelli Tallukka, johon Norjan ja Ruotsin joukkueet saapuvat jo pari päivää ennen kilpailua. Isäntämaa Suomi ei kovatasoisessa, mutta ystävällishenkisessä, mittelössä aio antaa minkäänlaista armoa vieraille. Sinivalkoisten tavoite on selvä; vain kulta kelpaa.

Pohjoismaiden pilkkimestaruuskilpailu järjestetään vuorovuosin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tänä vuonna järjestelyvuorossa on Suomi ja kilpailupaikaksi valittiin Asikkala. Kilpailuvesistö pidetään salassa perjantaina 22.3. pidettävään joukkuekokoukseen asti. Paljastuksen jälkeen kukin maa virittelee oman taktiikkansa, kullakin on tähtäimessä nuo kiiltävimmät mitalit.

Mestaruustaisto käydään niin henkilökohtaisella tasolla kuin maidenkin välillä. Jokaiseen joukkueeseen kuuluu yhteensä 18 pilkkijää, jotka kilpailevat kuudessa henkilökohtaisessa sarjassa. Jokaisessa sarjassa siis kilpailee kolme pilkkijää maata kohden. Heitä valmentaa kapteeni ja varakapteeni, joiden tehtäviin kuuluu mm. taktiikan laatiminen ja vastapelureiden silmällä pitäminen.

PM-kilpailua edeltävänä päivänä, eli perjantaina, pidetään harjoituskilpailu. Sen lähtöpaikka on Kartanontie 72, 17150 Urajärvi (Asikkala).  Siirtymä jäälle alkaa klo 9.30 ja kilpailu alkaa klo 10.00. Harjoituskilpailu on avoin kaikille, eli nyt olisi mainio tilaisuus ottaa Pohjoismaiden pilkkijöiden kärkikastista mittaa.

Virallinen mestaruuskilpailu käydään lauantaina. Mitalijuhlat järjestetään samana iltana Tallukassa ja silloin nähdään, keiden kauloihin kultaiset mitalit ripustetaan. Palkintoseremoniasta tehdään live-lähetys Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Facebook-sivuille: https://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/. Lähetys alkaa noin klo 19.45.

Pohjoismaiden pilkkimestaruuskilpailun järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) yhteistyössä Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin ja Lahden Onkiteamin kanssa.