Ottioppaassa paljon uutta asiaa ja vinkkejä vapaa-ajankalastajalle

puhelin

Gummerus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) julkaisivat vuosi sitten Ottiopas-nimisen digitaalisen kalastusoppaan. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen. Tänään Ottioppaasta on julkaistu uusi versio, josta näkee muun muassa uuden kalastuslain mukaiset kalastuskieltoalueet kartalla. Täysin uudet osiot sisältävät välineniksejä ja ruokareseptejä.

Uudistunut kalastuslaki astui voimaan tämän vuoden alussa ja se aiheutti runsaasti muutoksia kalojen rauhoitusaikoihin, pyyntimittoihin ja saaliskiintiöihin sekä kalastuskieltoalueisiin. Lisäksi muutoksia tuli lupamaksuihin.
”Kannattaa todellakin tarkistaa missä, mitä ja millä luvalla kalastaa ennen kalastamisen aloittamista”, SVK:n tiedottaja Jaana Vetikko toteaa.
”Onneksi uusia asetuksia ei tarvitse muistaa ulkoa, vaan ne voi tarkistaa Ottioppaasta”, Jaana vinkkaa.

Uuden kalastuslain ja lupien muutokset on otettu huomioon oppaan sisällössä. Lisäksi Kalastuskieltoalueet-karttatasolle on lisätty nyt vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikkoja. Ottioppaan kalastuskieltoalueiden tiedot perustuvat maa- ja metsätalousministeriön (MMM) ja Maanmittauslaitoksen (MML) kieltoaluedataan *.

Täysin uusia osioita ovat Reseptit ja Välineniksit. Reseptit-osio esittelee 18 herkullista ja testattua ruokaohjetta, joiden raaka-aineena käytetään vapaa-ajankalastajan yleisiä saaliskaloja, kuten lahnaa, ahventa, särkeä ja kuhaa. Resepteissä on ideoita, joita kannattaa kokeilla myös muiden kuin reseptissä mainittujen kalalajien valmistamiseen. Välineniksit löytyvät Apua kalastajalle -osion alta. Kuvat havainnollistavat muun muassa miten korjata pehmovieheitä, virittää ankkuri tai rigata jigejä nirsoille piikkiselille.

reseptit

valineniksit

Ottioppaan muita ominaisuuksia: 30 kalalajin monipuoliset esittelyt, yli 200 ammattilaisten viehevinkkiä, laajat karttapalvelut, kalastusteemaiset uutiset yli 1 000 lähteestä – livenä, havainnolliset kuvasarjat kalojen käsittelystä ja paljon muuta.

Ottiopas toimii pöytäkoneilla sekä älypuhelimissa yleisimmillä selaimilla, kuten Chrome, Safari, Firefox  ja IE. Käytä aina uusinta selain- ja käyttöjärjestelmäversiota. Toimii myös iPadeissa.

Ottiopas: Ota käyttöön ilmaiseksi osoitteessa www.ottiopas.fi.
Katso myös www.facebook.com/ottiopas