Onginnan Suomen mestaruudet ratkottiin Kimolan kanavalla – Iitin Kalamiesten Tuomo Rakkola oli ylivoimainen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva: Marcus Wikström, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Eilen Kimolan kanavalla kisattu SM-onki houkutteli paikalle yli 800 onginnan taituria. Kanava tunnetaan haasteellisena kalapaikkana ja grammapeliksihän se tälläkin kertaa meni. Sarjavoittajat erottuivat kuitenkin kanssakilpailijoistaan ja onnistuivat repäisemään sen pienen, mutta ratkaisevan eron muihin nähden.

On kulunut seitsemän vuotta siitä, kun Kimolan kanava viimeksi toimi SM-ongen kisanäyttämönä. Silloinkaan ei juhlittu suurtuloksilla ja sama meno näytti jatkuvan nytkin, yhdellä poikkeuksella. Miesveteraanisarjan voittanut Tuomo Rakkola onnistui kiskomaan häikäisevän 6,5 kilon saaliin kanavan tummasta vedestä. Pelkillä pikkukaloilla temppu ei olisi onnistunut, mutta muutama bonuskala lahnan ja suutarin muodossa takasi Iitin Kalamiehiä edustaneelle Tuomolle makean voiton.
Nuorten alle 12-vuotiaiden sarjassa nähtiin korkeimmalla korokkeella tutut kasvot. Pohjois-Karjalan Urheilukalastajien Iida Issakainen todisti sarjavoitollaan, että onkiminen on hallussa siinä missä pilkkiminenkin. Aikaisemmin tänä vuonna mm. Pohjoismaiden Pilkkimestaruuden voittanut Iida jatkaa siis kultamitalien kahmimista kesälajeissakin.

Alle 15-vuotiaiden voitto meni Vaajakosken Koukun ja Paukun Aapo Kukolle ja alle 19-vuotiaiden Lauri Nummelalle Uudenkaupungin Kalaveikoista. Paras miehistä oli Myyrmäen Kalamiehiä edustanut Hemmo Männistö ja naisista Tiina Vuorinen Kiskon Kalakerhosta. Naisveteraanien kultamitalin nappasi Ensi Aikio Saarijärven Kairasta.

Kilpailun järjestäjät saivat arvovaltaista apua palkintoseremoniaan, kun kansanedustaja ja SVK:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari tarjoutui tehtävään. Puheessaan Skinnari puhui vapaa-ajankalastuksesta hienona harrastuksena ja korosti Kimolan kanavan tärkeyttä nyt ja myös tulevaisuudessa.