Nuorten kalastustaidot ja -tiedot koetuksella viikonloppuna Salossa

toki1

Kuva: Jukka Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Nuorten 20. SM-toimintakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna 31.8.-1.9. Salossa, Särkisalossa. Kilpailuun osallistuu yhdeksän vapaa-ajankalastajapiirien joukkuetta eri puolilta Suomea. Kaksipäiväisen kilpailun aikana koetukselle joutuvat niin nuorten kalastustaidot kuin -tiedotkin. Kilpailun päätteeksi ratkeaa 20-vuotisjuhlakisan Suomen mestarit.

SM-toimintakilpailuun osallistuvat joukkueet koostuvat kolmesta kyseisen vapaa-ajankalastajapiirin alle 18-vuotiaasta nuoresta, joista vähintään kahden on oltava alle 15-vuotiaita. Lisäksi kutakin joukkuetta kannustaa joukkueenjohtajana toimiva aikuinen.

Toimitakilpailu koostuu kuudesta osakilpailuista, joita ovat tietokilpailu, tarkkuusheitto, taitoviesti, kalaviesti, kalojen tunnistaminen sekä järjestäjän suunnittelema tehtävä. Joukkueiden paremmuuden ratkaisee eri osakilpailuista kerätty yhteispistemäärä.

Juhlavuoden kunniaksi toimintakilpailuun on kutsuttu mukaan myös TV:stä tuttuja kalastusmestareita (Yle 2014) nuoria kirittämään.

Kilpailun suuntaa antava aikataulu:

Lauantai 31.8.
klo
13-14 tietokilpailu Klippulan leirikeskuksessa (Kaukassalontie 110)
14-15 kalantunnistus Klippulan leirikeskuksessa
15-16 järjestäjien tehtävä Klippulan leirikeskuksessa
16-16.30 tauko
16.30-17.30 taitoviesti Förbyn satamassa (Särkisalontie 1361)

Sunnuntai
klo
9-10 kalaviesti Förbyn satamassa
10.30-12 tarkkuusheitto Klippulan leirikeskuksessa
12-13 tauko
13 Suomen mestarit ratkeavat, palkintojenjako, Klippulan leirikeskuksessa

Toimintakilpailu on suunniteltu kannustamaan nuoria ja lapsia tutustumaan ja ylläpitämään taitojaan eri kalastusmuodoissa sekä muussa retkeilyssä ja luonnossa liikkumisessa. Kalastukseen liittyy paljon oheistoimintoja, jotka antavat uudenlaista näkökulmaa perinteisten, kilot ratkaisee -kalastuskilpailujen rinnalle sekä tarjoavat virkistystä, hyvinvointia ja uusia kavereita mukavan harrastuksen parissa. Nuorten SM-toimintakilpailu onkin saanut hyvän vastaanoton niin nuorilta kilpailijoilta kuin heidän tukijoiltaan.

SM-toimintakilpailun järjestävät Lounais-Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.