Markku Marttisesta Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön uusi toiminnanjohtaja

marttinen-markku (1)

Kuva: Hanna Marttinen

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut Markku Marttisen keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi kokouksessaan Helsingissä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 15. syyskuuta.

Marttinen on työskennellyt aikaisemmin Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksissa hoitaen kalataloushallinnolle kuuluvia asiantuntija- ja johtotehtäviä sekä ollut kehittämässä kalavarojen kestävää käyttöä ja hoitoa osallistumalla MMM:n ja YM:n työryhmiin ja laatimalla vapaa-ajankalastusstrategioita. Lisäksi hän on edistänyt aktiivisesti uhanalaisten kalakantojen elvyttämistä. Koulutukseltaan Marttinen on hydrobiologi (FK).

“Olen vaikuttunut SVK:n panostuksesta uuden ja varsin modernin kalastuslain ja -asetuksen aikaansaamiseksi sekä järjestön kenttäväen työstä lasten ja nuorten kalastusharrastuksen ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Tämä näyttää myös kantavan hedelmää, sillä Luonnonvarakeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan kalastusharrastus on selvästi lisääntynyt alle 10 -vuotiaiden keskuudessa”, Marttinen sanoo.

Uusi toiminnanjohtaja haluaa lähteä vahvistamaan tiedon lisäämistä vapaa-ajankalastuksen sosioekonomisista vaikutuksista, nopeuttaa kalatiestrategian toteutumista ja edistää kestävää kalastusta.

”Vapaa-ajankalastuksen hyvinvointivaikutuksia ei Suomessa vieläkään ymmärretä riittävästi. Työtä riittää vielä myös kovasti vaelluskalakantojemme nykyisen alennustilan kohentamisessa”, Marttinen kertoo.