Lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) Kalatalouden Keskusliiton puheenjohtajaksi

Maijala, Eeva-Maria kesk

Lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala (kesk.) valittiin tänään pidetyssä kokouksessa Kalatalouden Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Tehtävää 12 vuotta hoitanut Pertti Mäki-Hakola siirtyi ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajuuskausi kestää kolme vuotta kerrallaan.

– Edessä on haastava tehtävä, kun lainsäädäntö on juuri muuttumassa ja kentällä on edessä suuri useamman vuoden kestävä urakka. Uusi kalastuslaki on tulossa voimaan ensi vuoden alusta. Olen ollut mukana uuden kalastusasetuksen laatimisessa ja asetuksen pitäisi tulla julki lähipäivinä.

– Koko yhteiskunnallisen toimintani ajan olen pitänyt esillä kalastuspuolen kysymyksiä. Meille lappilaisille kalastus on yksi osa luonnonläheistä elämänmuotoa. Ammattikalastuksen ja virkistyskalastuksen lisäksi on tärkeätä muistaa kotitarvekalastuksen olemassaolo ja sen erityispiirteet.

Maijala on Keskustan kansanedustaja, agrologi ja varatuomari Savukoskelta. Hän on osakas Sodankylän Orajärven ja Savukosken Tenniön osakaskunnissa. Perheessä harrastetaan paljon kotitarvekalastusta verkoilla, minkä lisäksi Maijala nähdään usein Tenniöjoella kotirannassa virvelin kanssakin.

Kalatalouden Keskusliitto on valtakunnallinen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö.