Kalamaraton rantautuu Turkuun toukokuussa: Lajikalastuskisavuorokausi 24.–25.5.2014

skes_kalamaraton_logo

Kalamaratonissa kilpaillaan mahdollisimman monen kalalajin nappaamisesta yhden vuorokauden aikana. Kaikille avoin tapahtuma on oiva tilaisuus tutustua Aurajokeen ja Turun vesistöihin.

Kalamaraton järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Turussa. 24.–25.5. järjestettävä Kalamaraton on lajikalastuskilpailu, jonka voittaa joukkue, joka tuo tuomaristolle eniten kalalajeja kilpailuajan loppuun mennessä. Aiemmin Kalamaratoneja on järjestetty Helsingissä, Joensuussa ja Kotkassa.

Kalamaratonissa tarvitaan tuurin lisäksi hyvää kalantuntemusta. Koska kisan ratkaisee kalalajien määrä eikä saaliin yhteispaino, on kisailijoiden tiedettävä millaiselta apajalta mitäkin kalaa kannattaa narrata.

Tutustu Turun vesistöihin

Kalamaratonin kilpailutoimistona toimii Myllärintalo Halistenkoskella. Paikalla järjestetään ohjelmaa ja esillä on Suomen vesistöjä koskevaa tietoa sekä erilaisia kaloja. Koko kilpailun ajan paikalla on asiantuntija kertomassa tapahtumasta ja esittelemässä kala- ja vesistötietoa.

Kilpailun kalansaalista käytetään myös tutkimustarkoituksiin. Kalastusmatkailun edistämiskeskus kartoittaa Turun kaupungin vesialueilta mahdollisesti pyydettäviä kalalajeja ja Riista- ja kalataloustutkimuslaitos saa kisasaaliista arvokasta tutkimusmateriaalia ja -tietoa alueen kalakannasta.

Kalamaratonin järjestää Suomalaisen kalastamismatkailun edistämisseura SKES ry yhdessä Ammattiopisto LIVIAN sekä Turun kaupungin ympäristösuojeluyksikön kanssa. Yhteistyökumppanit Aurajokisäätiö, L-S Kalatalouskeskus sekä kalastusalueet mahdollistavat kilpailun järjestämisen määrätyllä kilpailualueella. Kilpailuun voi ilmoittautua SKES ry:n nettisivuilla.

Aiheeseen liittyen: