994447_947411131935892_6187303717086093097_n

Venäjän ei tule listata Nuori Karjala -järjestöä ulkomaalaiseksi agentiksi opintomatkamme vuoksi

Helsingin Sanomat uutisoi 30.5. Venäjän syyttävän Nuori Karjala -järjestöä ulkomaalaiseksi agentiksi. Venäjän oikeusministeriö oli löytänyt poliittisia piirteitä Perussuomalaisten Nuorten opintomatkasta (5.-7.9.2013), jonka järjestämisessä Nuori Karjala auttoi vuonna 2013.

Perussuomalaiset Nuoret selventää omalta osaltaan Venäjän oikeusministeriölle, että kyse oli nimenomaan opintomatkasta, jossa tutustuttiin Karjalan tasavallan parlamenttiin, Karjalan itämerensuomalaisia kansoja edustaviin järjestöihin, kulttuurihistoriallisiin kohteisiin ja rajat ylittävään yritysyhteistyöhön. Vierailu toteutettiin yhteistyössä Karjalan tasavallan alueparlamentin ja nuorisoparlamentin kanssa.

Osana nuorisojärjestömme koulutustoimintaa perehdytämme jäsenistöämme kansainvälisiin asioihin. Nuoremme ovat vierailleet useissa maissa ja tutustuneet niiden päätöksentekojärjestelmiin ja yhteiskuntaan laajemminkin. Esimerkiksi samana vuonna 2013 kävimme tutustumassa Iso-Britannian parlamenttiin, eikä siinäkään taustalla ollut mitään kohdemaan vastaista toimintaa, jonka perusteella vastaanottajaa voitaisiin syyttää ulkomaalaiseksi agentiksi, selventää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaiset Nuoret on vieraillut myös Norjan parlamentissa ja ensi syksynä suunnitteilla on opintomatka Ruotsiin, jonka yhteydessä vieraillaan myös parlamentissa. Järjestö toivottaa myös venäläiset nuorisojärjestöt tervetulleeksi tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin, bisneselämään ja päätöksentekojärjestelmään.

Nuorten vuoropuhelu yli rajojen ja vieraisiin kulttuureihin tutustuminen on pelkästään hyvä asia, eikä sen mahdollistajia tule mustamaalata. Nuorisojärjestömme katsoo, että opintomatkamme käyttäminen perusteena lisätä Nuori Karjala mustalle listalle on täysin perusteetonta, toteaa Tynkkynen.