Ruotsin Sosialidemokraatit ehdottavat Stefania Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen PES:n uudeksi puheenjohtajaksi. PES kokoaa yhteen sosiaalidemokraattiset ja edistykselliset puolueet ympäri Eurooppaa. Sen sosialisti- ja demokraattiryhmä S&D on Euroopan parlamentin toiseksi suurin.

– Sosialidemokraatit nimittävät ilolla ja ylpeydellä entisen pääministerimme ja puolueen puheenjohtajamme Stefan Löfvenin Euroopan sosiaalidemokraattisen puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, sanoo puolueen puheenjohtaja Magdalena Andersson.

PES:n kongressi järjestetään 14.-15. lokakuuta Berliinissä Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen SPD:n isännöimänä. Kongressi valitsee PES:n johdon ja hyväksyy poliittisen ohjelman tuleville vuosille. Stefan Löfven on ainoa ehdokas puheenjohtajaksi

– Stefan Löfven on todellinen eurooppalainen, joka tuo kokemusta ja kunnioitusta. Se on tunnustus ruotsalaisen ja pohjoismaisen sosiaalidemokratian vahvasta asemasta, että Stefan Löfvenillä on laaja tuki uudeksi puheenjohtajaksi, Magdalena Andersson päättää.”