800px-Soldater_Revinge_2013

Ruotsin valtiontalouden tarkastusvirasto arvostelee loppuraportissaan kovin sanoin maan puolustuspolitiikkaa. Viraston mukaan armeijan suorituskyky on puutteellinen eivätkä asevoimat selviä Ruotsia vastaan suunnatun aseellisen hyökkäyksen torjumisesta.

Ruotsin hallitus on ohjannut asevoimia puutteellisesti ja puolustuksen tavoitteet ovat jääneet epäselviksi, tarkastajat sanovat.

Puutteita löytyy tarkastajien mukaan niin materiaalista, henkilöstöstä kuin harjoitusten määrästä. Tarkastusvirasto, Riksrevisionen, pitää myös kyseenalaisena, kyetäänkö Ruotsin puolustusvoimien uudistus toteuttamaan suunnitellusti.

Ruotsin hallituksen ohjaus puolustusvoimille on ollut puutteellista ja puolustuksen tavoitteet ovat jääneet epäselviksi, tarkastajat sanovat.

Puolustusvoimat hyväksyy osan tarkastuksen päätelmistä, muuta vakuuttaa, että maata kyetään myös nykytilanteessa puolustamaan. Samalla linjalla on puolustusministeri Karin Enström.

– Puolustusvoimat on pääosin täyttänyt tehtävänsä mitä tulee valmiuteen, alueellisen koskemattomuuden valvomiseen ja kansainvälisiin tehtäviin, Enström sanoo.

Riksrevisionen: Osäkert om försvarsreformen kan fullföljas