20191121PHT67155_original

Parlamentin rakennus Strasbourgissa valaistiin oranssein valoin naisiin kohdistuvan väkivaltaisen vastaisena päivänä. 

Euroopan parlamentti valaisi rakennuksensa oranssein valoin 25. marraskuuta vietettävänä kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Euroopan parlamentti osallistuu joka vuosi kansainväliseen oranssien päivien kampanjaan, jolla pyritään kiinnittämään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan, sekä lopettamaan se.

Tämän vuoden oranssien päivien kampanjan tavoitteena on levittää tietoisuutta raiskauksista. Tilastot kertovat, että yksi kahdestakymmenestä naisesta EU:ssa on raiskattu.

Naisiin kohdistuva väkivalta EU:ssa:
  • Joka sekunti nainen joutuu seksuaalisen häirinnän uhriksi.
  • Useampi kuin yksi viidestä naisesta on nykyisen tai entisen kumppanin fyysisen tai seksuaaliväkivallan uhri.
  • 43 % naisista on kokenut jonkinlaista psyykkistä väkivaltaa tai kontrolloivaa käytöstä suhteessa.

”Me tunnemme hälyttävät luvut: yksi kolmesta naisesta joutuu fyysisen tai seksuaaliväkivallan uhriksi elämänsä aikana. Joka toisen naiseen kohdistuvan murhan tekee joku läheinen – ystävä tai perheenjäsen,” totesi Evelyn Regner (S&D, Itävalta), parlamentin naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan puheenjohtaja.

”Syylliset ovat aviomiehiä, veljiä tai kumppaneita. Kaikkein vaarallisin paikka naiselle on oma koti. Naisiin kohdistuva väkivalta koskettaa meitä kaikkia.”

Osana oranssien päivien kampanjaa Euroopan parlamentin rakennus Strasbourgissa valaistiin oranssein valoin symbolina valoisammasta, väkivallattomasta tulevaisuudesta.

Euroopan parlamentti pyrkii estämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja edistämään sukupuolten tasa-arvoa.