i_20150121_12

Espanjan poliisi kertoo hajottaneensa laajan paritusringin, joka värväsi prostituoiduiksi myös alaikäisiä tyttöjä. 29 ihmistä on pidätetty, maan sisäministeriö kertoo.

Rinki värväsi naisia ja 14–17-vuotiaita tyttöjä työskentelemään bordelleissa.

Ringin pyörittämien esittelykirjassa oli yli 400 naista ja tyttöä. Viranomaiset eivät ole kertoneet, kuinka moni on alaikäinen, mutta kertoo tunnistaneensa 12 alaikäistä uhria.

Paritusrinki etsi prostituoituja sekä Murcian alueella koulussa ja yökerhoissa että internetin kautta.

Internetissä naisia haettiin baarimestareiksi, palvelijoiksi tai vanhustenhoitajiksi. Ilmoitukseen vastanneita houkuteltiin työskentelemään bordellissa. Joissakin tapauksissa värvääjät huijasivat tyttöjen vanhempia sanomalla etsivänsä lastenhoitajaa.

i_20150121_13

Pidätetyistä kolme on naisia, joita epäillään toiminnan pyörittämisestä. Lisäksi pidätettynä on useita heidän asiakkaitaan, jotka olivat erityisesti pyytäneet alaikäisiä tyttöjä. Etsinnät muiden epäiltyjen ja uhrien löytämiseksi jatkuvat.

Poliisi käynnisti tutkimuksen syyskuussa, kun 17-vuotias ecuadorilaistyttö katosi. Hän löytyi murcialaisesta asunnosta yhdessä muiden hyväksikäytettyjen tyttöjen kanssa.

Prostituutio ei ole Espanjassa rikos, mutta toisten ihmisten parittamisella ansaitseminen on.

La Policía Nacional desarticula una red de prostitución que incluía a menores en la “carta” que ofertaba a sus clientes