Luottoluokittaja Fitch pitää Suomen luottoluokituksen edelleen parhaassa AAA-luokassa. Yhtiö myös säilytti arvionsa Suomen talouden näkymistä vakaina. Ennakkoon arvioitiin, että Fitch saattaisi laskea arvionsa negatiiviseksi.

Fitchin mukaan Suomen taloudellinen ja poliittinen perusta sekä eläkejärjestelmän rahoitus on vakaalla pohjalla.

Yhtiö ennustaa Suomen talouden supistuvan tänä vuonna 0,1 prosenttia, mutta kasvavan ensi ja sitä seuraavana vuonna 1,1-1,3 prosenttia. Suomen tärkeimpiin kauppakumppaneihin kuuluvan Venäjän talouden heikkenemisen mainitaan tosin lisäävän epävarmuutta.

Luottoluokittaja arvioi Suomen velan nousevan entisestään. Julkisen velan arvioidaan olevan 64,5 prosenttia bkt:sta vuonna 2016, kun viime vuonna luku oli 56 prosenttia. Myös Suomen julkisen talouden alijäämän uskotaan kasvavan. Valtiovarainministeriö on jo aiemmin ilmoittanut Suomen julkisen velan ylittävän EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen 60 prosentin enimmäisrajan kuluvana vuonna.

Fitch oli ensimmäinen kolmesta suuresta luottoluokittajasta, joka arvioi Suomea tänä syksynä.Moody’s ja Standard & Poor ‘s antavat omat arvionsa lähiviikkoina.

Fitch Affirms Finland at ‘AAA’; Outlook Stable