2014-11-08 22_30_18-Dabiq (Magazine) Issue #4.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Kuva: Kerttu vali/Victoria Media

CNN:n mukaan jihadistien Dabiq-verkkojulkaisussa sunnuntaina ilmestyneessä kirjoituksessa vakuutetaan, että “vääräuskoisten perheiden orjuuttaminen ja heidän naistensa ottaminen jalkavaimoksi on vakiintunut käytäntö islamilaisessa sharia-laissa”.

Lehdessä todetaan muun muassa, että uskonnolliseen jesidi-vähemmistöön kuuluvia naisia saa ottaa vapaasti vangiksi ja pakottaa seksiorjuuteen.

IS-järjestön hirmuteoista on viime aikoina uutisoitu runsaasti. Human Rights Watch-ihmisoikeusjärjestö ja YK ovat hiljattain julkaisseet Irakista ja Syyriasta paenneiden todistajien kertomuksiin perustuvia raportteja, joissa kerrotaan muun muassa laajamittaisesta orjakaupasta.

“Olemme kuulleet karmeita tarinoita pakkokäännytyksistä Islamiin, pakkoavioliitoista ja raiskauksista ja seksiorjuudesta – osa uhreista on lapsia”, Human Rights Watchin erityisasiantuntija Fred Abrahams totesi CNN:lle.

YK:lle puhuneiden silminnäkijöiden mukaan IS-taistelijat pyörittävät syyrialaisessa Raqqan kaupungissa markkinoita, joilla tuhansia kristittyjä, jesidejä ja muita jihadistien vääräuskoisina pitämiä on myyty orjiksi vain muutamien eurojen hintaan.

Islamilaiset uskonoppineet suhtautuvat yleisesti jyrkän kielteisesti IS:n uskonnollisiin tulkintoihin.