d31f262cb7bcf9f4a2c6be81239e609ad7151ce4

Yhdysvaltalainen journalisti Luke Somers kuoli Jemenissä vapautusyrityksessä, vahvistaa Yhdysvaltain puolustusministeri Chuck Hagel lausunnossaan. Kuvakaapaus al-Qaidan videosta

Jemenissä kaksi al-Qaidan panttivankia on kuollut Yhdysvaltojen ja Jemenin tekemässä vapautusyrityksessä.

Toinen uhreista on amerikkalainen kuvajournalisti Luke Somers ja toinen eteläafrikkalainen opettaja Pierre Korkie. Amerikkalaisviranomaisten mukaan islamistit surmasivat miehet vapautusyrityksen yhteydessä.

Presidentti Barack Obama sanoo antaneensa luvan operaatioon, koska 33-vuotiaan Somersin uskottiin olevan “välittömässä vaarassa”. Al-Qaidan Jemenin-haara uhkasi torstaina, että Somers teloitetaan kolmen päivän kuluessa, jos Yhdysvallat ei suostu sen vaatimuksiin.

Somers siepattiin Jemenin pääkaupungissa Sanaassa yli vuosi sitten. Korkie puolestaan siepattiin yhdessä vaimonsa kanssa Taezin kaupungissa toukokuussa 2013.

Vaimo pääsi vapaaksi tammikuussa, ja aviomiehen oli määrä vapautua huomenna.

– Puhuimme Yolanden (vaimon) kanssa aamulla, ja käytimme sanoja “odotus on melkein ohi”, Korkien vapautumisesta neuvotelleen järjestön edustaja sanoo.

Somersin ja Korkien kanssa samassa paikassa on tiettävästi ollut myös kolme muuta panttivankia: britti, turkkilainen ja jemeniläinen. Heidän kohtalostaan ei ole tietoa, sanoi jemeniläisviranomainen Reutersille.