58_29_17_4_7_20141

Pojan hautajaisissa perjantaina puhjenneet yhteenotot poliisien ja palestiinalaisten välillä jatkuivat läpi yön. Kuvaoikeudet: Wafa

Keskiviikkona Israelin miehittämässä Itä-Jerusalemissa siepattu ja surmattu 16-vuotias palestiinalaispoika poltettiin elävältä, kertoo palestiinalaisten uutistoimisto Wafa. Tieto perustuu palestiinalaisviranomaisen pojan Israelissa tehdystä ruumiinavauksesta saamaan alustavaan raporttiin.

44_31_17_4_7_20144

Kuvaoikeudet: Wafa

Pojan surmaamista on epäilty kostoksi kolmen israelilaisen teinipojan sieppauksesta ja surmaamisesta, mutta rikoksen tekijästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Jerusalemissa puhkesi perjantaina yhteenottoja poliisin ja palestiinalaisten välillä, kun pojan hautajaisiin osallistuneet ihmiset hyökkäsivät poliisien kimppuun muun muassa heittelemällä kiviä. Poliisi käytti kyynelkaasua tainnustuskranaatteja ja kumiluoteja.

Yhteenotot jatkuivat yön yli Länsirannalla sekä joissakin Israelin kaupungeissa. Mellakoitsijat sytyttivät autonrenkaita tuleen ja kivittivät poliiseja. Parikymmentä ihmistä pidätettiin.

Palestiinalaisten ja israelilaisten välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun kolme lähes kolme viikkoa kateissa ollutta 16–19 -vuotiasta israelilaispoikaa löydettiin surmattuina Länsirannalta. Israel syyttää poikien sieppaamisesta ja surmaamisesta palestiinalaisjärjestö Hamasia.