1114964_926354

Sudanilainen Meriam Ibrahim on päässyt takuita vastaan vapaaksi. Ibrahim tuomittiin toukokuussa kuolemaan islamista luopumisesta, mutta hänet vapautettiin maanantaina 23. kesäkuuta. Alle vuorokauden päästä tästä hänet pidätettiin Khartumin lentokentällä, koska hän pyrki maasta Etelä-Sudanin matkustusasiakirjan avulla.

Meriam Ibrahimin asianajaja Muhannad Mustafa on sanonut, että Ibrahim on tällä hetkellä (27. kesäkuuta) Yhdysvaltojen suurlähetystössä perheensä kanssa. Ibrahim pidätettiin tiistaina Khartumin lentokentällä vääränlaisten henkilödokumenttien takia. Hän on ollut muutaman päivän ajan khartumilaisella poliisiasemalla. Ibrahim pyrki maasta Etelä-Sudanin myöntämien matkustusasiakirjojen avulla. Sudanin viranomaisten mukaan hänen olisi kuitenkin pitänyt käyttää Sudanin passia.

Ibrahimin mies Daniel Wadi on kansallisuudeltaan eteläsudanilainen, mutta hän on myös Yhdysvaltain kansalainen. Wadi ja Ibrahim olivat aikeissa matkustaa Yhdysvaltoihin kahden lapsensa kanssa.

Reutersin mukaan Ibrahim vapautettiin sillä ehdolla, että hän jää Sudaniin.

“Meriam vapautettiin, kun takuiden maksaja löytyi, mutta hänen ei tietenkään ole mahdollista lähteä maasta”, asianajaja Mustafa sanoi Reutersille.

BBC:n lyhyessä videohaastattelussa Ibrahim kiittää Sudanin kansaa ja poliisia sekä kaikkia niitä, jotka häntä ovat tukeneet. Häneltä kysyttiin myös, mitä suunnitelmia hänellä on vapautumisen jälkeen. “Jätän sen Jumalalle”, Ibrahim vastasi.

Christian Solidarity Worldwide: Meriam Ibrahim to be released on bail