10286814_316030341882011_6949826529300944492_o

Etyj ilmoittaa menettäneensä yhteyden yhteen Itä-Ukrainan Donetskin alueella liikkuneeseen tarkkailijapartioon. Nelihenkinen ryhmä oli rutiinipartiossa Donetskista itään eilisiltana, eikä ryhmästä ole kuulunut mitään sen jälkeen.

Kadoksissa olevaan partioon kuului turkkilainen, sveitsiläinen, virolainen ja tanskalainen tarkkailija. Kaikki nelikon jäsenet ovat miehiä.

Etyjillä on Ukrainassa liki 300 ihmistä: heistä vajaat 200 on siviilitarkkailijoita yhteensä 41 maasta.

Donetskissa ja sen lähistöllä on eilisen jälkeen kuollut kymmeniä ihmisiä taisteluissa kapinallisten ja hallituksen joukkojen välillä.

Kuolleiden määrä on kapinallisten mukaan jo yli 50.

Sisäministeri Arsen Avakov ilmoitti Kiovassa, että Ukrainan hallituksen joukot ovat saaneet Donetskin lentokentän taas haltuunsa. Separatistit valtasivat lentokentän eilen, päivän sunnuntain presidentinvaalien jälkeen. Ukrainan hallitus teki ilmaiskuja ja käytti laskuvarjojoukkoja kentän valtaamiseksi takaisin.

– Vastapuoli kärsi vakavia tappioita. Meillä ei ole miestappioita, Avakov sanoi.

Presidentinvaalien voittaja Petro Poroshenko on perännyt tehokkaita toimia Itä-Ukrainan kapinan kukistamiseksi. Hän on sanonut, ettei kapinallisten kanssa neuvotella ennen kuin he luopuvat aseistaan.

OSCE Special Monitoring Mission: Contact lost with Donetsk-based team