564679

Kuvaoikeudet: Syrian Arab News Agency

Kuorma-autoon oli lastattu 1,5 tonnia räjähteitä, kertoo valtiontelevisio. Kyseessä oli itsemurhaisku.

Ainakin 31 ihmistä on kuollut autopommin räjähdettyä Hamassa Syyriassa sunnuntaina, sanovat aktivistit ja valtion media. Kymmeniä on lisäksi haavoittunut itsemurhaiskussa.

Syyrian valtiontelevision mukaan kuorma-autoon oli lastattu 1,5 tonnia räjähteitä. Syrian Observatory for Human Rights sanoo, että räjähdystä seurasi tulitaistelu. Järjestön mukaan kuolonuhrien määrän arvellaan vielä nousevan, sillä osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

20131020-130112

Kuvaoikeudet: Syrian Arab News Agency

Uhreista ainakin osa on tiettävästi hallituksen sotilaita. Pommi räjähti tiesululla kaupunkiin johtavalla vilkkaalla valtatiellä. Voimakas pommi tuhosi noin 20 ajoneuvoja ja lisäksi useita koteja ja kauppoja. Se räjähti polttoainetta kuljettaneen rekan vieressä.

SOHR sanoi Al-Nusran rintaman tehneen iskun. Hallituksen tiedotusvälineet syyttivät iskusta “terroristeja”, joiksi he kapinallisjoukkoja kutsuvat.

Hama on hallituksen joukkojen hallussa. Kansannousun alkuvaiheessa Hamassa oli maan suurimpia hallituksen vastaisia mielenosoituksia, mutta hallituksen joukot ottivat kaupungin haltuunsa lujin ottein. Satoja ihmisiä kuoli taisteluissa kesällä 2011. Siitä saakka kaupungissa on ollut vain satunnaisia välikohtauksia, toisin kuin muissa Syyrian isoissa kaupungeissa.

Eilen lauantaina itsemurhapommi tappoi ainakin 6 sotilasta pääkaupungin Damaskoksen liepeillä. Lisäksi ainakin 15 kapinallista kuoli räjähdystä seuranneessa tulitaistelussa.

Syyrian 2,5 vuotta jatkuneessa sisällissodassa on kuollut yli 115 000 ihmistä.

SANA: Thirty-seven civilians martyred, dozens injured in Hama terrorist suicide bombing