Skip to Content

CL Companion Habicht – erikoisversio SWAROVSKI OPTIK juhlii 75. vuottaan

Written on March 7, 2024 at 7:40 pm, by

Yli seitsemän vuosikymmenen ajan haukka (saksaksi Habicht) on ollut olennainen osa SWAROVSKI OPTIKin identiteettiä. Tämä on hyvä syy 75-vuotiaalle tirolilaiselle perheyritykselle juhlistaa tätä kestävää sidettä CL Companion Habicht ‑erikoisversiolla. Vuosipäiväkiikareita on valmistettu vain 1 000 kappaletta. CL Companion Habicht ‑kiikarit ovat saatavilla 5.3.2024 alkaen valikoiduilta jälleenmyyjiltä, SWAROVSKI OPTIK Shopissa Wattensissa sekä osoitteessa swarovskioptik.com.

SWAROVSKI OPTIK ja haukka ovat luontaisesti sidoksissa toisiinsa – monessa suhteessa: Yrityksen perustajalle Wilhelm Swarovskille petolinnun tarkka näkö toimi inspiraationa kiikareille, joiden tarkoituksena oli tuoda ihmisille tarkka näkymä luonnon kauneudesta. Tämä näkyy myös vuonna 1949 lanseeratun ja yhä tänä päivänä Absamin tehtaalla tuotetun ensimmäisen SWAROVSKI OPTIK ‑kiikarisarjan nimessä Habicht (haukka). Haukka on ollut osa SWAROVSKI OPTIKin logoa vuodesta 1982, ja se symboloi yrityksen tuotteiden korkeaa optista laatua. SWAROVSKI OPTIKin toimitusjohtaja Stefan Schwarz selittää ylpeänä: ”CL Companion Habicht ‑kiikarit ovat kaunis kunnianosoitus historiallemme. Yrityksemme perustamisesta lähtien tavoitteenamme on ollut innostaa ihmisiä rakastamaan, kunnioittamaan ja säilyttämään luontoa korkealuokkaisilla tuotteillamme. Erikoisversion myötä luomme siltaa nykyisestä valikoimastamme takaisin juurillemme.”

CL Companion Habicht – vuosipäiväkiikarit

Yrityksen nykyhetki ja menneisyys kiteytyvät erikoiskiikareissa täydellisesti. SWAROVSKI OPTIK on valinnut tekniseksi lähtökohdaksi erään menestyneimmän ja suosituimman kiikarimallin, CL Companionin, erinomaiseksi todetun laadun takia. Kiikarien muotoiluun valittiin nahkapinnoite, joka vastaa yrityksen ensimmäisen Habicht-kiikarisarjan ulkoasua ja tuntumaa. Käsinkirjoitetun numeron sisältävä sertifikaatti tekee jokaisesta erikoisversionkappaleesta ainutlaatuisen.

Kestävä tuotanto

Kestävyys oli myös tärkeää erikoisversion kehityksessä. CL Companion Habichtissa käytetty nappanahka tuotetaan kestävästi Euroopassa ja parkitaan kasvipohjaisella prosessilla. Laadukas laukku on valmistettu saksalaisesta lampaanvillasta kudotusta lodenkankaasta sekä nappanahasta ja vuorattu puuvillalla. Se on valmistettu Tirolissa.

Täydellinen seuralainen – CL Companion

CL Companionin tasapainoinen optiikka tarjoaa hyvän katselumukavuuden suurikontrastisilla, terävillä ja väreiltään todellisuutta vastaavilla kuvilla. Kiikarit ovat kevyet ja kestävät niiden ohuen, kompaktin muotoilun ja vankan magnesiumrungon ansiosta. Intuitiivinen käsittely, älykäs ergonomia ja korkealuokkainen viimeistely tekevät CL Companionista täydellisen seuralaisen monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin.

CL-tuoteperhe: SWAROVSKI OPTIKin testatut kumppanit

CL-tuoteperhe lanseerattiin vuonna 2011, jolloin markkinoille tuotiin CL Companion. Tästä lähtien SWAROVSKI OPTIK on tarjonnut luonnonystäville ja ulkoilun harrastajille erilaisia kiikareita, joissa yhdistyvät tinkimättömällä tavalla laadukas optiikka ja kompakti koko. CL-kiikarit ovat nyt suosituimpia SWAROVSKI OPTIK ‑tuotteita.

SWAROVSKI OPTIK täyttää 75 vuotta – juhlistamme luontoa, kuten olemme tehneet jo sukupolvien ajan.

SWAROVSKI OPTIK on valmistanut 75 vuoden ajan tuotteita, joiden avulla ihmiset voivat keskittyä luonnon kauneuteen. Koko historiansa ajan yritys on tehnyt kestäviä ja ennakoivia päätöksiä auttaakseen säilyttämään ekosysteemien tasapainot ja varmistamaan tulevaisuuden tuleville sukupolville. Tirolilainen perheyritys on alusta alkaen osoittanut ja välittänyt eteenpäin suurta rakkauttaan luontoon.

Juhlavuonnaan 2024 SWAROVSKI OPTIK vetoaa luonnon sukupolven mottonsa mukaisesti kaikkiin niihin, jotka jakavat tämän erityisen innostuksen luontoäitiä kohtaan iästä, kiinnostuksen kohteista ja maiden rajoista riippumatta. Lisätietoja saa osoitteesta: https://swarop.tk/generation_nature

Satavuotias Kameraseura koostuu ihmisistä, joita valokuvaus yhdistää – 100 vuotta Kameraseuraa -kirja on ilmestynyt

Written on May 21, 2021 at 9:23 am, by

kirja-kauppaan

Historioitsija Yki Hytönen on tutkinut ja koonnut Kameraseuran satavuotisen tarinan, sen taustat ja vaiheet. Kirja kertoo, kuinka seurasta tuli keskeinen osa suomalaisen valokuvan suurta kertomusta.

Kameraseura syntyi vuonna 1921 osana kansainvälistä amatööriliikettä. Valokuvataiteen rakastaja, amator, koki tärkeäksi jakaa kokemuksensa muiden kanssa ja kehittyä omassa tekemisessään ja taidelajissaan.

Sataan vuoteen mahtuu erilaisia kehitysvaiheita. Aikansa valokuvauskäsityksiä ravistelleesta suuntauksesta, piktorialismista siirryttiin modernismiin, ja myös kuvajournalismin kultakausi heijastui Kameraseuran toiminnassa. Useat menestyneet valokuvataiteilijat ovat saaneet ensimmäisen kosketuksen valokuvataiteeseen Kameraseuran piirissä.

”Se oli unelma-projekti, kertoo historian kirjoittaja Yki Hytönen. Sain hyödyntää monipuolisesti aiempaa työkokemustani sekä kokemustani harrastajakuvaajien järjestötoiminnasta. Kameraseuran historia osoittautui monipolviseksi tarinaksi ja seura yhteisöksi, joka on elänyt ajassa. Se ei ole ollut erillinen saareke yhteiskunnassa, vaikka yhteydet ajan virtauksiin ovat toisinaan olleet vaikeammin tunnistettavissa. Kameraseura on koko olemassaolonsa ajan ollut keskeisessä asemassa järjestäytyneessä harrastajavalokuvaajien liikkeessä, joten sen historia kertoo myös jotain koko harrastajavalokuvauksen kehityksestä Suomessa. Oli hieno tilaisuus saada tutkia Kameraseuran vaiheita”, toteaa Yki Hytönen.

Korkeasti koulutettujen, hyvin toimeentulevien harrastajien herraseurue on jäänyt historiaan, ja moni asia on muuttunut. Tärkein yhdistävä tekijä on kuitenkin säilynyt. Kameraseura on aina vetänyt puoleensa ihmisiä, jotka haluavat valokuvata ja oppia harrastuksestaan lisää sen itsensä vuoksi. Taiteellisen kilvoittelun tilalle on tullut väljempi seurakulttuuri, jossa monenlaiset tyylisuunnat, tavat tehdä ja tuottaa valokuvia elävät rinnakkain. Yhteisöllisyys rakentui alusta lähtien valokuvauksen ympärille. Kameraseura koostuu ihmisista, joita valokuvaus yhdistää.

Kiitos yhteistyökumppaneillemme Musta Taide ja Suomen valokuvataiteen museo sekä kirjaa tukeneille Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry ja Söderholmin rahasto

Kameraseura ry (per. 1921) on Helsingissä toimiva valokuvauksen harrastajien yhdistys. Maan suurin, yli 1000 jäsenen seura tarjoaa monipuolista koulutusta, aktiivista kerhotoimintaa, näyttelyitä ja tapahtumia. Kameraseura julkaisee myös Kamera-lehteä.

Ensimmäiset automaattitarkenteiset objektiivit Samyangilta

Written on May 3, 2016 at 9:12 am, by

g6ksloszwbveukkwp9e3

Samyang julkaisee kaksi uutta täyden kennon objektiivia Sony E-kiinnitykselle: 14mm f/2,8 ja 50mm f/1,4. Molemmat objektiiveista ovat automaattitarkenteisia.

”Todella mielenkiintoisia uutuuksia!”, sanoo Teemu Salminen Samyangia maahantuovalta Focus Nordicilta, ”Uudet automaattitarkenteiset objektiivit tulevat muuttamaan käsityksen Samyangista”.

Ensi-ilta

Objektiivit esitellään 4.-8. toukokuuta Photo & Imaging Show 2016 -messuilla Soulissa Etelä-Koreassa.

Kuva&Kamera-messuilla uusia välineitä ja tuoreita kuvakulmia

Written on February 25, 2016 at 1:08 pm, by

21e7afa7-44d0-4315-bedd-f5ef33817931-main_image

Kuva&Kamera-messuilla on ohjelmaa kuvaamisen suunnittelusta jälkikäsittelyyn. Kuva: Messukeskus.

Kuva&Kamera-messut on myynti-, koulutus- ja näyttelytapahtuma kuvauksen harrastajille ja ammattilaisille. Messuilla on esillä koko kuvauksen kaari: kuvien suunnittelu, valo- ja videokuvaaminen sekä kuvankäsittely, tulostus ja julkaisu. Tapahtuman kruunaa perjantaina 4.3. jaettavat Fotofinlandia- ja Finnfoto-palkinnot.

Fotofinlandia-palkinto nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Sen arvo on 20 000 euroa, joka rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksista saaduilla varoilla. Finnfoto-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus suomalaisen valokuvauksen kehittämisestä ja kuvan arvostuksen lisäämisestä. Palkintosumman, 3000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Luovuus, studiokuvaus ja efektit

Messujen ohjelmissa näkyy kameroiden, laitteiden ja uusien digitaalisten apuvälineiden kirjo. Lisäksi messujen viidessä ohjelmapisteessä ja näytteilleasettajien osastoilla paneudutaan kuvaamiseen koko kaareen – luovuudesta ja inspiraation lähteistä jälkikäsittelyyn, efekteihin sekä kuvan ja äänen yhdistämiseen.

Työpajassa pääsee kurkistamaan studiomaailmaan ja näkemään, miten henkilökuva syntyy ja miten kuvaaja voi hyödyntää erilaisten valojen tuomia mahdollisuuksia. Workshopissa myös kuvataan, käsitellään ja tulostetaan kuvia.

Henkilökuvauksessa mallin asennolla on suuri merkitys. Luennolla neuvotaan mallin ohjaamista kuvaustilanteessa ja kerrotaan tarinoita kuvien takaa. Lisäksi kuullaan, miten katukuvaus onnistuu kännykällä ja millainen oli valokuvaajan road trip Pohjois-Amerikassa.

Näyttelyissä on esillä kohtaamisia ja epätodellisia tilanteita

Messuilla on lukuisia erilaisia valokuvanäyttelyitä. Finnfoto Galleria esittelee tämän vuoden Fotofinlandia-kilpailun finalistien töitä. Arman Alizadin valokuvanäyttelyssä on valikoituja otoksia Armanin matkoilta. Lisäksi Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyssä esillä on kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä huipputöitä vuosien varrelta.

39822d8d-ca31-4fa2-b990-765388942988

Kuva&Kamera-messuilla on lukuisia erilaisia näyttelyitä, joista harraste- ja ammattikuvaajat voivat löytää inspiraatiota. Kuva: Messukeskus.

Messuilla on esillä myös sosiaalisen valokuvauksen projektin ”Tarinoita todellisuudesta” kuvatuotoksia. Projekti on kannustanut kuvaajia etsimään ympäristöstään erilaisia kohtaamisia, ihmisiä, tilanteita ja tarinoita.

Krister Löfrothin näyttely ”The Revenge of the Very Pissed Ladies” puolestaan kertoo fiktiivisestä, kuplan alle rakennetusta ja miesten hallitsemasta kaupungista, jossa hallitsijoihin kyllästyneet naiset liittoutuvat ja päättävät lakkauttaa miessukupuolen.

Kopterikuvaus testissä

Tämän vuoden uutuutena messuilla on kuvauskopteri. Asiantuntijat opastavat lennätyksen saloihin ja kävijät voivat kokeilla kuvauskopterin lennättämistä testialueella. Lisäksi ilmakuvausta käsitellään urheilukuvauksen näkökulmasta tietoiskussa, jossa kerrotaan miten kopterikameran avulla voi taltioida maailman nopeimpien urheilijoiden suorituksia.

Kuva&Kamera järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 4.-6.3.2016. Samaan aikaan myös liikunnan ja ulkoilun suurtapahtuma GoExpo (sis. Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports ja Outdoor) sekä Helsinki Horse Fair. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Lisätietoja:

www.kuvamessut.com ja www.facebook.com/kuvamessut

Nikon julkistaa kaksi uutta 18–55 mm:n DX-zoom-objektiivia jokapäiväiseen valokuvaukseen

Written on January 5, 2016 at 11:43 am, by

74573465736573487543875634756345783

Helsinki, Suomi, 5. tammikuuta 2016: Nikon päivittää NIKKOR-objektiivien malliston kahdella uudella DX-koon zoom-objektiivilla, joilla voi ottaa valokuvia ja kuvata videoita arjen tilanteista. Pienen koon ja laajakulmasta normaaliin ulottuvan zoomausalueen ansiosta AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR ja AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G ovat erinomaisia yleisobjektiiveja Nikonin perustason digitaalisia järjestelmäkameroita käyttäville valokuvaajille.

Olipa kyse kaupunkinäkymistä, maisemista, muotokuvista tai perhetapahtumista, nämä monipuoliset objektiivit mahdollistavat arkipäivän tilanteiden uskollisen ikuistamisen. Molemmat objektiivit kattavat 18–55 mm:n suositun polttovälialueen, ja niiden suurin aukko on f/3,5–5,6. Ne ovat myös kaksi ensimmäistä NIKKOR-objektiivia, joissa käytetään Nikonin uutta, nopeasti tarkentavaa ja videoiden kuvaamiseen ihanteellisesti sopivaa pulssimoottoria. AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR -objektiivissa hyödynnetään Nikonin tärinänvaimennustekniikkaa, joka takaa kuvien selkeyden ja terävyyden etenkin huonoissa valaistusolosuhteissa. Molemmissa objektiiveissa on myös sisäänvedettävä objektiivimekanismi, joka helpottaa kuljettamista. Näiden 18–55 mm:n suorituskykyisten objektiivien ansiosta digitaalisen järjestelmäkameran käyttöä opettelevat valokuvaajat voivat nauttia erinomaisesta kuvanlaadusta, monipuolisuudesta ja edullisesta hinnasta (etenkin silloin, kun objektiivit hankitaan osana pakettia).

Nikon Europen objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”Olemme iloisia, että saamme esitellä nämä kaksi uutta mallia, jotka täydentävät Nikonin 18–55 mm:n objektiivimallistoa. Molemmat objektiivit jatkavat perinnettämme, jonka tavoitteena on varmistaa, että Nikonin DSLR-järjestelmien uudet käyttäjät saavat parhaan mahdollisen ensivaikutelman NIKKOR-objektiiveista. Olemme yksinkertaistaneet objektiivin rakennetta vähentääksemme painoa ja helpottaaksemme objektiivin kuljettamista, mutta tärkein muutos on kuitenkin objektiiviin lisätty Nikonin pulssimoottori: automaattitarkennus on nyt entistä nopeampi ja hiljaisempi. Käytettiinpä näitä 18–55 mm:n objektiiveja videoiden kuvaamiseen tai kuvien ottamiseen, käyttäjä voi nauttia erinomaisesta kuvanlaadusta sekä erinomaisesta käyttömukavuudesta ja luotettavuudesta suoraan paketista.”

Uusi pulssimoottori – tasainen ja nopea automaattitarkennus

Nikonin uuden pulssimoottorin ansiosta nämä uudet objektiivit tarkentavat hiljaa ja ovat verrattoman nopeita. Kuvan ottamista varten lähennettäessä kohteet tarkennetaan välittömästi ja äärettömän tarkasti. Videoaineistoa kuvattaessa moottori mahdollistaa tarkennuksen tasaisen siirtämisen kohteesta toiseen lähes äänettömästi. Objektiivin tarkennuksesta johtuvat pienet, mutta kuuluvat äänet eivät pääse pilaamaan kuvattua videoaineistoa.

Yksinkertaistettu hallinta, erinomainen kannettavuus

Nämä 18–55 mm:n NIKKOR-objektiivit on suunniteltu vasta-alkajille kuvaamisen helpottamista ajatellen, joten ne soveltuvat kaikille digitaalisella järjestelmäkameralla kuvaamista aloitteleville käyttäjille. Pieni ja kevyt rakenne helpottaa molempien objektiivien käsittelyä. Nämä ovat myös ensimmäiset Nikonin objektiivit, joissa käyttäjät voivat vaihtaa automaattitarkennuksen ja käsitarkennuksen välillä sekä ottaa tärinänvaimennustoiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä kameran valikossa.* Koska objektiivin rungossa ei ole kytkimiä, asetuksia ei voi muuttaa vahingossa kuvaa otettaessa. AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR -objektiivin runko painaa vain 205 g, kun taas AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G -objektiivin paino on 195 g. Molemmat objektiivit vetäytyvät sisään, kun ne eivät ole käytössä, joten ne on erittäin helppo pakata laukkuun tai pitää pitkällä viikonloppuretkellä kiinnitettynä kameraan.

Laadukkaat Nikon-kuvat

Nämä objektiivit on suunniteltu hyödyntämään Nikonin DX-koon digitaalisen järjestelmäkameran suurta kuvapistemäärää ja kehittynyttä kuvakennoa. Molemmissa objektiiveissa on kaksi asfääristä linssielementtiä, jotka vähentävät pallopoikkeamaa ja muita vääristymiä sekä mahdollistavat väreiltään eloisien, kontrastiltaan erinomaisten ja yksityiskohdiltaan terävien laadukkaiden kuvien ottamisen ja videoiden kuvaamisen.

AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR -objektiivin hinta on 269 € ja AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G hinta 209 €

* Toimii vain yhteensopivissa kameroissa: D5500/D5300/D3300. Yhteensopivat kamerat voivat vaatia laiteohjelmistopäivityksen.

Pentaxilta uusi keskikoon objektiivi

Written on November 12, 2015 at 4:49 pm, by

lnnunx9zyeneqqst5iow

Pentax jatkaa uusien objektiivien julkaisua 645-järjestelmäänsä. Legendaarinen 35mm laajakulmaobjektiivi on nyt päivitetty digitaalisten kennojen tarpeisiin.

Objektiivin rakenne pohjautuu vanhempaan smc 35mm F3.5AL[IF] -objektiiviin, joka on tunnettu erittäin terävästä kuvastaan. Uudessa HD Pentax-D FA645 35mm F3,5 AL (IF) -objektiivissa on lisäksi uudet asfääriset linssielementit ja uusi Pentaxin HD-pinnoitus, joka on optimoitu digitaalisille kennoille.

Rakenne

Objektiivin polttovälivastaavuus kinokoossa on 27,5mm, kun sitä käytetään 645Z tai 645D -kameroissa. Objektiivissa on 10 linssiä 7 ryhmässä ja sen lähin tarkennusetäisyys on 0,3 metriä. Lisäksi objektiivissa on sisäinen tarkennusjärjestelmä ja 9 lehtinen täydellisen pyöreä himmenninaukko, sekä mahdollisuus säätää polarisaatiosuodinta vastavalosuojan ollessa käytössä.

Hinta ja saatavuus

Objektiivin toimitukset alkavat joulukuussa ja se tulee maksamaan seuraavasti:

 • HD Pentax-D FA645 35mm F3,5 AL (IF), Hinta noin 3000 euroa.

 

Todellista tarkkuuskuvausta: Sony julkaisee A-kiinnikkeellisen α68-kameran 4D FOCUS -tarkennuksella

Written on November 5, 2015 at 12:21 pm, by

gez0r17hb87yxwyhao7p

Tinkimättömiä ominaisuuksia ja suorituskykyä vaativille harrastajavalokuvaajille

 • 4D FOCUS -tarkennus on nopea ja tarkka jäljittävä automaattitarkennus, jossa on maailman suurin määräiautomaattitarkennuspisteitä: 79.
 • Translucent Mirror Technology™:n ansiosta sarjakuvaus tarkennuksen seurauksella jopa 8 kuvaa sekunnissaII.
 • 24 megapikselinIII APS-C Exmor™ CMOS-kuvakenno antaa laajan ISO 100-25600IV herkkyysalueen.
 • BIONZ X™ -kuvaprosessori tuottaa korkealaatuisia kuvia.
 • Tarkka OLED Tru-Finder™ -elektroninen etsin, kääntyvä LCD-näyttö, ylänäyttöpaneeli ja säädettävät painikkeet.
 • Sisäänrakennettu SteadyShot™-kuvanvakaaja toimii kaikkien A-mount-objektiivien kanssa.
 • Full HD videotallennus korkealaatuisella 50Mbps XAVC Sv-formaatilla.

Sonyn uusi α68 (ILCE-68) -kamera antaa harrastajavalokuvaajille mahdollisuuden yhä luovempaan valokuvaamiseenlaajan A-mount-objektiivivalikoiman puitteissa.

Kamerassa on monia samoja ammattimaisia ominaisuuksia kuin tunnustusta saaneessa α77 II -kamerassa. Uudessa α68-mallissa on Sonyn ainutlaatuinen 4D FOCUS -järjestelmä, joka antaa erityisen suorituskykyisen automaattitarkennuksen kaikissa valokuvausolosuhteissa – jopa niinkin hämärissä valaistusolosuhteissa kuin EV-2, joissa muut kamerat eivät ota laadukkaita kuvia helposti.

Kameran vaihetarkennus käyttää jopa 79 automaattitarkennuspistettä mukaan lukien 15 ristikkäistä pistettä sekä erityistä F2.8 AF
-tarkennuspistettähämärästi valaistuissa kuvauspaikoissa. Kaikki tämä muodostaa nopean ja laaja-alaisen automaattitarkennuksen ennakoivalla jäljityksellä, joka säännönmukaisesti lukkiutuu nopeasti liikkuviin kohteisiin. Lisäksi Sonyn ainutlaatuisen Translucent Mirror Technology -tekniikan ansiosta α68 kykenee jatkuvaan automaattitarkennuksen jäljitykseen jopa jatkuvassa kuvauksessa 8 kuvaa sekunnissa kuvataajuudella.

uoj4xh0kxq3cvcxq7dbk

ql6jl5d21cvcdpa2l7j1

Erinomaisen kuvanlaadun sekä tavallisessa valokuvauksessa että videokuvauksessa takaa 24 MPIII APS-C Exmor CMOS -kuvakenno laajalla ISO 100-25600IV -herkkyysalueella. Kuvakennoa täydentää Sonyn nopea BIONZ X -kuvaprosessori, joka hyödyntää yksityiskohtien toistotekniikkaa ja diffraktionvähennystekniikkaa sekä aluekohtaista kohinanvaimennusta, jotta kuvat olisivat joka kerta upeita ja hienoilla yksityiskohdilla varustettuja.

Full HD -videot hyödyntävät tehokasta XAVC Sv -muotoa, joka takaa videon tallentamisen jopa 50 Mbps laatuisena, huikealla tarkkuudella ja vähäisellä kohinalla. Sonyn Translucent Mirror -teknologia mahdollistaa yhtäjaksoisesti jatkuvan automaattitarkennuksen, joka seuraa liikkuvaa kohdetta vaivattomasti. Lopputuloksena on terävää ja ammattimaista videokuvaa valitussa formaatissa.

α68-kameran monipuolisten luovien ominaisuuksien ansiosta kamera tarjoaa kaiken tasoisille kuvaajille runsaasti hyötyä ja iloa. Siitä löytyy ominaisuuksia sekä kehittyneimmille harrastajakuvaajille että ensikertaisille järjestelmäkameroiden parissa.

Valo- ja videokuvien tarkka sommittelu onnistuu kirkkaalla OLED Tru-Finder -etsimellä, jonka sataprosenttisenkuva-alan kattavuuden ansiosta kuvauskohde näkyy täysin virheettömänä. Kuvauskohteen todellisena toistava värintoisto ja vahvat kontrastit tuovat tarvittavan varmuuden kuvaamiseen.

Etsintä täydentää 2.7-tyypin LCD-näyttö, joka kääntyy 135 astetta ylöspäin ja 55 astetta alaspäin. Näytön liikkuvuus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kuvauskulmia. Vaativimpien harrastajien mieleen on varmasti myös taustavalaistu ylänäyttö, joka mahdollistaa asetusten nopean tarkastamisen kuvaamisen lomassa joko käsivaralla tai jalustalla.

Kriitikoiden kehumien α7-kameroiden tapaan kameran takaa löytyvään säätörenkaaseen on mahdollistaa asettaa omaan käyttöön parhaiten sopivat asetukset valmiiksi. Lisäksi kamerassa on kymmenen mukautettavaa näppäintävi, joihin voi asentaa suoraan eniten käytettyjä toimintoja. Myös kameran etupuolella on valintarengas, jolla on mahdollista tehdä nopeat säädöt kuvaamisen lomassa ja antaa tasapainoisen kuvausotteen myös painavammalla prime- tai teleobjektiivilla.

Sisäinen kuvanvakain takaa tärähtämättömiä kuvia myös käsivaralla kuvatessa kaikilla polttoväleillä ja yhteensopivilla objektiiveilla. Multi Interface Shoe -varustekenkä ja Multi Terminal USB -portti mahdollistavat kattavan lisätarvikkeiden, kuten salamoiden, valojen, mikrofonien ja kaukosäätimien käytön.

Uusi A-mountα68-kamera tulee jälleenmyyjille myyntiin maaliskuussa 2016. Hinnat ovat seuraavat:

α68-runko:                                                     n. 620 euroa.

α68-runko + DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II:   n. 720 euroa.

 

I Vaihdettavan objektiivin kameroissa, jossa vaihetarkennus AF kuvakennolla (tilanne marraskuussa 2015)

II Kun Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE käytössä

III Arvioitu määrä käytössä olevia megapikseleitä.

IV Still-valokuvia: ISO 100-25600, videokuvaa ISO 100-12800 vastaava.

v XAVC-muodon tallentaminen vaatii luokan 10 tai sitä suuremman muistikortin

vi Yhteensä 10 säädettävää nappia sisältävät kaksi mukautettavaa näppäintä ja kahdeksan yksittäiselle toiminnolle asetettavaa näppäintä.

vi[1] NTSC / PAL

Uusia valovoimaisia objektiiveja peilittömille järjestelmäkameroille

Written on September 22, 2015 at 9:29 am, by

vvc9msp7grcwjt1pnol8

Samyang julkaisee kaksi uutta polttoväliä peilittömille järjestelmäkameroille, 21mm ja 50mm. Molemmista objektiiveista julkaistaan samaan aikaan myös videoversiot Follow Focus -järjestelmiin yhteensopivina.

Peilittömien järjestelmäkameroiden kiinnityksille; Canon M, Fujifilm X, Samsung NX ja Sony E, julkaistaan siis neljä uutta objektiivia. Yhdessä jo olemassa olevien objektiivien kanssa Samyangilla on nyt tarjota 13 erilaista objektiivia peilittömille järjestelmille. Nämä ovat 7,5mm, 8mm, 10mm, 12mm, 21mm, 50mm ja 300mm -objektiivit.

Samyang 21mm

Täydellinen objektiivi maisemien ja sisätilojen kuvaamiseen. Kolmen asfäärisen linssielementin ja ED-lasin avulla saavutetaan täydellinen terävyys kuvan keskeltä reunoille. Objektiivin lyhin tarkennusetäisyys on 28cm, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia näyttäviin valokuviin. Objektiivin valovoima on F/1,4 ja videoversiossa T/1,5.

Samyang 50mm

Valovoimansa ansiosta erinomainen muotokuvaobjektiivi. Suuri aukko tarjoaa kauniin bokehin. Objektiivin valovoima on F/1,2 ja videoversiossa T/1,3.

Hinta ja saatavuus

Objektiivien toimitukset alkavat lokakuun lopussa ja ne maksavat seuraavasti:

 • Samyang 21mm F/1.4 ED AS UMC CS, Hinta noin 400 euroa.
 • Samyang 21mm Cine T/1.5 EDAS UMC CS, Hinta noin 435 euroa.
 • Samyang 50mm F/1.2 AS UMC CS, Hinta noin 445 euroa.
 • Samyang 50mm Cine T/1.3AS UMC CS, Hinta noin 480 euroa.

Uusia huippuobjektiivejä Tamronilta

Written on September 2, 2015 at 9:19 am, by

ru5lrv8fhcxbch15vrhp (1)

Digitaalisten kameroiden kuvanlaadun kehitys on mennyt monien objektiivien suorituskyvyn ohi ja rajoittaa jo kuvanlaatua. Tamron julkaisee kaksi uutta SP-objektiivia., jotka on suunniteltu selviämään myös parhaiden täysikennoisten kameroiden kennojen vaatimuksista.

Historia

Tamron julkaisi ensimmäisen SP-objektiviinsa jo vuonna 1979. Tamron 90mm F/2,5 -makro-objektiivista tulikin legendaarinen ennen kaikkea loistavan kuvanlaatunsa ansiosta.

Sen jälkeen Tamron on tuonut markkinoille useita SP-objektiiveja. Pelkästään vuoden 2012 jälkeen on julkaistu menestysmallit, SP 24-70mm VC F/2,8, SP 70-200mm VC F/2,8, SP 90mm VC F/2,8, SP 150-600mm F/5-6,3 ja 15-30mm VC F/2,8, jotka valloittivat markkinat heti.

Näissä objektiiveissa yhteistä ei ole pelkästään kuvanvakaaja, sääsuojaus ja nopea automaattitarkennus vaan ne kaikki ovat saaneet myös erinomaisia testituloksia riippumattomissa julkaisuissa ympäri maailmaa. Kaiken lisäksi nuo testitulokset ovat olleet jopa parempia kuin mitä alkuperäiset paljon kalliimmat objektiivit ovat saaneet samoissa julkaisuissa.

Uudet mallit

Vaikka Tamronin viimeisimmin julkaistut objektiivit ovat saaneet paljon kiitosta kuvanlaadustaan, ottavat nämä uudet SP-objektiivit vielä askeleen eteenpäin. Ensimmäisistä luonnoksista lähtien Tamronilla haluttiin suunnitella objektiivit, jotka pystyvät vastaamaan parhaimpienkin kameroiden vaatimuksiin.

Suuret haasteet

Valovoimaisen, sääsuojatun ja kuvanvakaajalla varustetun objektiivin suunnittelu parhaalla mahdollisella resoluutiolla ilman, että objektiivin koko kasvaa epäkäytännöllisen isoksi, oli suuri haaste. Tamronilla ei kuitenkaan kavahdettu tätä, vaan objektiivien suunnittelu ja kehitys on ollut käynnissä jo pitkään ja nyt objektiivit ovat valmiita markkinoille.

Objektiivit

Kahdessa ensimmäisessä, ammattilaisille ja vaativille amatööreille suunnatussa, uudessa SP-objektiivissa (Superior Performance) on kiinteät 35mm ja 45mm polttovälit, F/1,8-valovoima, VC-kuvanvakaaja, sekä erittäin nopea ja hiljainen automaattitarkennus. Molemmat objektiivit ovat lisäksi sääsuojattuja ja niillä on huomattavan lyhyt tarkennusetäisyys.

Rakenne

Tamron on uusissa SP-objektiiveissa käyttänyt yhdistelmää erityyppisiä linssistöjä, joilla saavutetaan mahdollisimman pienet vääristymät. Parhaan ja uusimman linssiteknologian, sekä Tamronin kokemuksen objektiivisuunnittelusta, avulla on onnistuttu luomaan objektiivi, joka vastaa vaativimpiinkin haasteisiin. Monet pienetkin yksityiskohdat, kuten pintamateriaalit, aukkorenkaan muotoilu ja kamerakiinnitys, on suunniteltu uusiksi. Mitään ei ole jätetty sattuman varaan.

Tekniset tiedot SP 35mm F/1,8 Di USD VC

 • Polttoväli: 35mm
 • Suurin aukko :F/1,8
 • Elementtiä/Ryhmää: 10 / 9
 • Tarkennusalue: 0,2m – ääretön
 • Kuvakulma (diagonaali): 63°26´ (täyden koonkenno)
  43°29´ (APS-C -kenno)
 • Suurennussuhde: 1:2,5
 • Suodinkierre: 67mm
 • Himmenninlehtiä: 9
 • Halkaisija (suurin): 80,4mm
 • Pituus (ilman vastavalosuojaa): 80,8mm (Canon), 78,3mm (Nikon)
 • Paino: 480g (Canon), 450g (Nikon)
 • Varusteet (mukana): Objektiivisuojat, tulppaanimallinen vastavalosuoja
 • Kiinnitykset: Canon, Nikon ja Sony A**Sony-versiossa ei kuvanvakaajaa.

Tekniset tiedot SP 45mm F/1,8 Di USD VC

 • Polttoväli: 45mm
 • Suurin aukko: F/1,8
 • Elementtiä/Ryhmää: 10 / 8
 • Tarkennusalue: 0,29m – ääretön
 • Kuvakulma (diagonaali): 51°21´ (täyden koon kenno)
  34°28´ (APS-C -kenno)
 • Suurennussuhde: 1:3,4
 • Suodinkierre: 67mm
 • Himmenninlehtiä: 9
 • Halkaisija (suurin): 80,4mm
 • Pituus (ilman vastavalosuojaa): 91,7mm (Canon), 89,2mm (Nikon)
 • Paino: 540g (Canon), 520g (Nikon)
 • Varusteet (mukana): Objektiivisuojat, tulppaanimallinen vastavalosuoja
 • Kiinnitykset_ Canon, Nikon ja Sony A**Sony-versiossa ei kuvanvakaajaa.

Hinta ja saatavuus

Tamron 35mm & 45mm toimitukset alkavat lokakuussa. Objektiivien hinnat ilmoitetaan myöhemmin.

NIKON D5500 voitti European Consumer D-SLR Camera 2015–2016 –palkinnon

Written on August 17, 2015 at 12:25 pm, by

left-1200

Helsinki, Suomi 17. elokuuta 2015: Nikon sai arvostetun kunnianosoituksen tämän vuoden EISA-palkintojenjaossa, kun sen Nikon D5500 -kamera voitti European Consumer D-SLR Camera 2015–2016 -palkinnon.

Ilmoitus täydentää Nikonin palkintomenestystä tämän vuoden TIPA (Technical Image Press Association) -palkintojenjaossa, jossa Nikon voitti kolme palkintoa. Nikon D5500 niitti mainetta myös siellä voittamalla Best Entry Level DSLR -palkinnon ja Nikon D810 voitti Best Professional D-SLR -palkinnon.

Jordi Brinkman, Product Manager, Nikon Europe sanoi: ”Nikon D5500 rakennettiin auttamaan ihmisiä päästämään luovuutensa valloilleen ja kehittämään valokuvaustaitojaan yhä pidemmälle. Aloittelevat valokuvaajat ovat kehuneet kameran ergonomista muotoilua ja nopeasti toimivaa kosketusnäyttöä, jotka tekevät sen käytöstä alusta alkaen mukavaa. Olemme tyytyväisiä, että kamera on otettu niin hyvin vastaan ja että se voitti nämä EISA:n ja TIPA:n palkinnot.”

EISA nimeää vuosittain parhaat Euroopassa edellisen 12 kuukauden aikana eri tuoteryhmissä julkaistut audiovisuaaliset tuotteet. Valinnoissa huomioidaan tuotteet, joita laatuun ja luoviin ominaisuuksiin huomiota kiinnittävät harrastajat ja ammattilaiset arvostavat. Voittajien valinnoista vastaavat yli 50 merkittävän valokuvaus-, video-, audio-, kodinelektroniikka- ja mobiilielektroniikkalehden edustajista koostuvat paneelit. Paneeleihin kuuluu lehtiä 22:sta Euroopan maasta.www.eisa.eu

EISA-tuomarit totesivat: ”Nikon D5500 on pienikokoinen, kevyt, mutta erittäin suorituskykyinen DSLR, jossa on helposti käsiteltävä runko. Sen 24 megapikselin kuvakenno tarjoaa luokkansa parhaan kuvanlaadun ja erinomaisen tarkkuuden, joka johtuu optisen alipäästösuotimen puuttumisesta. Lisäksi kamerassa on valtava dynaaminen alue erityisesti alhaisilla ISO-asetuksilla. Sen 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä päihittää kaikki kilpailijat, varsinkin liikkuvia kohteita kuvattaessa. Ergonominen rungon muotoilu tekee siitä pieneksi kameraksi harvinaisen mukavakäyttöisen, ja täysin nivellettyn kosketusnäytön vulla on helppo ottaa kuvia itsestä. Kattavilla käsisäädöillä ja sisäänrakennetulla WLAN-yhteydellä varustettu Nikon D5500 sisältää kaiken, mitä valokuvaajat tarvitsevat upeiden kuvien ottamiseen ja jakamiseen.”

Lisätietoja: www.nikon.fi, www.facebook.com/NikonFinland , @nikonnordic