Tukes uudistaa perniöläisen tallin kiellon

judge-gavel-1461287165U7F

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kieltänyt yksityistä elinkeinonharjoittajaa Katariina Kiviluomaa tarjoamasta ratsastuspalveluita. Kiviluoma on tarjonnut palveluja toiminimellä Perniön maastoratsastus. Ratsastustuntien ja -leirien järjestäminen pitää lopettaa tallilla välittömästi. Lisäksi Tukes määrää yrittäjän poistamaan ratsastuspalvelut markkinoilta. Tämä tarkoittaa, että Perniön maastoratsastuksen palveluiden mainostaminen esim. lehdissä, kauppojen ilmoitustauluilla ja yrityksen verkkosivuilla pitää lopettaa välittömästi.

Tukes on kieltänyt toiminnan, koska yrityksen tarjoama palvelu ei ole tällä hetkellä asiakkaille turvallinen. Palvelun turvallisuusjärjestelyt ovat puutteelliset esimerkiksi maastoratsastuksen järjestämisen sekä hevosten käsittelyn ja varustamisen osalta. Palvelu ei siten täytä kuluttajaturvallisuuslain vaatimuksia.

Perniön maastoratsastuksen pääkohderyhmänä ovat lapset, nuoret ja kokemattomat ratsastajat. Erityisesti lapsille ja nuorille suunnatuissa palveluissa vaatimukset palvelun huolelliselle toteutukselle ja vaarojen ennakoinnille korostuvat.

Tukes on aiemmin 1.6.2020 antanut kieltopäätöksen Perran Ratsutila Ky:lle. Perran Ratsutila Ky:n taustalla on sama yrittäjä, joka on aiemmin tarjonnut olosuhteiltaan, sisällöltään ja laajuudeltaan samankaltaisia palveluita. Yrittäjä on siirtänyt heinäkuussa ratsastuspalvelutoiminnan Perran Ratsutila Ky:stä toisen yrityksen, eli yksityisen elinkeinonharjoittajan, puitteisiin.

Tukes on kieltänyt kyseistä yritystä tarjoamasta palveluita. Palvelut eivät ole asiakkaille turvallisia. Tukes ohjeistaa leirin tai ratsastustunnin varanneita asiakkaita olemaan yhteydessä mahdollisten maksujen palauttamiseksi suoraan palveluntarjoajaan. Tarvittaessa asiakas voi olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan.

Tukes kieltää perniöläisen Perran ratsutilan ratsastuspalvelut