Suomenhevosen päivänä 6.9. liputetaan

suomiliehuu400_0708_532

Valtakunnallista suomenhevosen päivää vietetään tänä vuonna jo kymmenennen kerran. Ensimmäisen kerran kansallishevosen omaa päivää vietettiin vuonna 2007, suomenhevosen kantakirjan 100-vuotisjuhlavuonna. Suomenhevosen päivänä 6.9. Suomen Hippos antaa liputussuosituksen suomenhevosen ja suomalaisen hevososaamisen kunniaksi.

Hevosalan järjestöissä ja yhdistyksissä valmistellaan parhaillaan suomenhevosen kantakirjan 110-vuotisjuhlavuotta. Erityisen juhlavuodesta 2017 tekee, että samalla saamme juhlistamme itsenäisen Suomen 100-vuotista taivalta. Osuvan ainutlaatuinen vuosi, onhan kansallishevosemme kantakirjan perustamisen taustalla suomalaisten kansallisaatteen vahvistuminen. Eikä suomenhevosen merkitystä itsenäisyyden ja hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa käy kiistäminen. 
Vaikka juhlavuoden sankari on suomenhevonen, kerrotaan samalla koko suomalaisen hevosalan tarinan. Kuten tiistaina vietettävä suomenhevosen päivä on koko suomalaisen hevososaamisen juhlapäivä, on juhlavuosi 2017 koko suomalaisen hevosalan vuosi. Jo tänä syksynä kokoamme juhlavuoden tapahtumakalenteriin pieniä ja suuria tekoja, tempauksia ja tapahtumia.  Jokainen teko on merkityksellinen, on sen takana sitten yksittäinen harrastaja tai ammattilainen tai hevosalan yhteisöjen joukko.  Juhlavuoden viestiä voimme jakaa työpaikoilla, kutsumalla naapureita tutustumaan tallimme toimintaan tai antamalla oman talkoopanoksemme hevosalan yhdistysten juhlavuoden ponnistuksiin.

Vuosi sitten, suomenhevosen päivänä, käynnistettiin ensimmäinen kummihevoskampanja. Hevosalan yhteistyönä 150 kummihevosta ilahdutti vanhuksia, muistisairaita, päiväkotilapsia ja koululaisia.  Tuhannet hymyt syntyivät hevosihmisten vilpittömästä halusta tehdä hyvää. Kummihevoskampanja toteutetaan juhlavuonna uudelleen, kampanjan käynnistäessä juhlavuoden 2017. Vuotta värittävät myös muut lukuisat hevosalan tapahtumat ja toimet koko Suomen alueella. Vuoden suurin uusi tapahtuma, CityHorse, toteutuu 20.-21.5. Helsingissä, kun hevoset valtaavat Kaivopuiston.

On tärkeää, että jaat oman juhlavuoden tapahtumasi ennakkoon, jotta voimme varmistaa hevosalalle ensi vuonna ennennäkemättömän huomion. Samalla olet juhlistamassa paitsi suomenhevosta ja suomalaista hevososaamista, myös 100-vuotiasta Suomea. Ilmoittautua voit täällä – olet tervetullut mukaan!

Hyvää suomenhevosen päivää jokaiseen kotiin, nostetaan tiistaina siniristilippu salkoon.