Suomen Kontio ja Sveitsin Duguet pariratsastuksen 160-voittoon Pariisissa

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio voitti Pariisin viiden tähden huippukilpailujen lauantain pääluokan. Voitto tuli pariratsastuksessa, jossa Kontion kilpakumppanina oli Sveitsin Romain Duguet. Kaksikko oli kymmenestä lähteneestä parista ainoa, joka selvitti molemmat korkeudeltaan kovan GP-tason 160 cm:n radat virheittä. Kontion ratsuna oli ori Pacific des Essarts ja Duguet´lla tamma Twentytwo des Biches. Molemmat ratsastajat saivat 25.000 euroa voitostaan.

– Kilpailu oli hauska, molemmat tekivät omaa suoritustaan, mutta samalla sai jännittää toisen puolesta. Tunnemme entuudestaan hyvin, sillä Martinin isä Thomas (Fuchs) on Romainin valmentaja. Martin auttoi täällä meitä molempia laatimaan omat suunnitelmamme radalle. Kumpikin lähti tekemään suoritustaan niin hyvin kuin pystyi ja lopputulos oli hieno, Kontio iloitsee.

Kontion sveitsiläinen avopuoliso Martin Fuchs kilpailee esteillä huipputasolla ja myös Pariisissa. Hän on kuulun Fuchsien ratsastussuvun vesa.

Toisiksi nousivat USA:n Lucy Davis ja Barron sekä Ranskan Kevin Staut ja Elky van het Indihof HDC tuloksella yksi puomi alas. Samat virhepisteet otti kolmanneksi sijoittunut kaksikko britti Laura Renwick – Bintang II ja Saksan Daniel Deusser – Hidalgo V, mutta jäi taakse hivenen hitaammalla ajalla.

– Eilen hyppäsin Pacificilla pienemmän luokan treenimielessä, yleensä se on ihan super, mutta eilen se oli ok, ehkä se ei pitänyt treenikisasta. Tänään se oli erittäin hyvä ja hyppäsi täysillä molemmat kierrokset, olen siihen tosi tyytyväinen. Se oli nyt niin hyvä, että sille riittivät kilpailut täällä tältä erää.

Kilpailun Grand Prix hypätään samalla estekorkeudella sunnuntaina klo 16.45 alkaen, siellä ratsuna on puolestaan Fardon, jolla Kontio on ottanut Pariisissa jo kaksi maailmanlistan pisteisiin laskettavaa sijoitusta puhtailla radoilla 150 cm:n tasolla.

Kilpailuja voi seurata livenä netissä: http://www.sauthermes.com/en/live7

Esteratsastustuloksia CSI5* Paris, Grand Palais, Ranska / www.sauthermes.com

Lauantai 19.3. Parikilpailu, 10 paria, 160 cm ja kaksi kierrosta.
Virhepisteet ja tasapisteissä toisen kierroksen aika ratkaisee.

1) Anna-Julia Kontio – Pacific Des Essarts FIN ja Romain Duguet – Twentytwo des Biches, SUI 0/87.01

2) Lucy Davis – Barron, USA ja Kevin Staut – Elky van het Indihof HDC, 4/76.22

3) Laura Renwick – Bintang II, GBR ja Daniel Deusser – Hidalgo V., GER 4/76.92

Täydet tulokset: http://results.scgvisual.com/2016/hermes/r6.html