Pararatsastaja Katja Karjalainen ennätystulokseen ja tuplavoittoon Mannheimissa

Katja Karjalainen_Rion Paralympialaiset_Ratsastus, Vapaaohjelma, 1a

Katja Karjalainen ja Woikoski High Flow (2017 alkaen Dr Doolittle), kuva Riosta 2016 Paralympiakomitea, Harri Kapustamäki

Pararatsastaja Katja Karjalainen ennätystulokseen
ja tuplavoittoon Mannheimissa DR Doolittlella

Pararatsastaja Katja Karjalainen ylsi ratsulla Dr Doolittle huippusuoritukseen Mannheimin kolmen tähden kansainvälisten kilpailujen henkilökohtaisessa ohjelmassa maanantaina Saksassa. Tulos 73,85 prosenttia on ratsukon oma ennätys kyseisessä ohjelmassa, millä irtosi luokassa myös voitto.

Lähtijöitä Karjalaisen ryhmässä 1 oli vain kolme, mutta vertailuna samalla tuloksella olisi tullut voitto myös kaksi viikkoa sitten Belgian Waregemissa, missä kilpailijoita oli täysi tusina. Karjalainen voitti myös sunnuntain joukkueohjelman hyvällä tuloksella 72.20.

Karjalaisen suoritus palkittiin pysähdyksissä jopa yhdeksiköillä. Kokonaispisteitä verotti kallis rike keskikäynnissä, mitä ilman tulos olisi ollut vieläkin kovempi.

– Menetimme pisteitä, kun Toope säikähti S-kirjaimesta yllättäen lepattanutta kirjainta ja hyppäsi kuviosta kahdella laukka-askeleella sisään, mutta äkkiä se tuli takaisin ja oli taas rento ja luottavainen. Muuten olen tosi tyytyväinen, Toope tuntui hyvälle, se oli rento ja kuulainen. Se haluaa sataprosenttisesti miellyttää ja tehdä parhaansa, sellainen herrasmies se oli tänäänkin, Karjalainen kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Suomen Marjukka Manninen on mukana kilpailun kansainvälisessä tuomaristossa, ja hänellä oli tilaisuus seurata Karjalaisen suoritusta katsomosta käsin. Manninen on Suomen Ratsastajainliiton hallituksessa, ja hän kilpailee itse kouluratsastuksessa ja tuomaroi kansallisella tasolla myös koulu- ja kenttäratsastusta.

– Tämä oli parasta Toopea ja Katjaa mitä olen nähnyt, säikähdystä lukuun ottamatta erittäin ehyt ohjelma, hevonen oli aktiivinen, rento ja elastinen, tuon suorituksen jälkeen on hyvä lähteä jatkamaan. On tärkeää, että saimme tänne kutsun ja joukkueen kokoon. Ja on hienoa, että Katja harkitsi Rion päättämispäätöksen jälkeen uudelleen ja jatkoi uraansa, tällaisia urheilijoita me tarvitsemme, Manninen toteaa.

– Mieheni kannustuksesta ja lääkärien suosituksista ymmärsin, että harrastelu ei riitä, ja kilpailumuotona ratsastus on pitänyt minua jälleen askelen edellä sairauttani. Olen iloinen, että päätin jatkaa urheilu-uraani, Karjalainen hymyilee.

Karjalainen on erittäin menestyksekäs pararatsastaja. Hänellä on mm. Lontoosta paralympiahopea sekä MM- ja EM-pronssia. Karjalainen on edustanut Suomea paralympialaisissa kolme kertaa.

Suomen muista edustajista Jaana Kivimäki ei yltänyt maanantaina ryhmässä II parhaalle tasolleen uudella ratsullaan Legolas. Sunnuntaina ratsukko sijoittui ryhmässään kuudenneksi. Jessica Kerttusen ykkösratsu Westside ei ollut nyt kilpailukunnossa, mutta hän osallistui kilpailuihin kakkoshevosellaan, että Suomi saisi myös joukkuetuloksen. Suomi oli joukkuekilpailussa alustavan, epävirallisen tuloksen mukaan neljäs.

Kilpailu päättyy tiistaina ratsastettaviin vapaaohjelmiin.

Suomen pararatsastuksen kauden päätavoitteena on saada joukkue Tryonin MM-kilpailuihin Yhdysvaltoihin syyskuussa. Mittava kahdeksan lajin World Equestrian Games järjestetään olympialaisten tavoin neljän vuoden välein.

Pararatsastusta CPEDI3* Mannheim, Saksa / www.maimarkt-mannheim.de
Tulospalvelu, kaikki tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/1542/1542zeitplanDEU.htm?style=hippo

7.5. Henkilökohtaiset ohjelmat

Ryhmä I (lähti 3, sijoittuu 3)
1) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, FIN 73,845%
2) Anastasja Vistalova – Dominique, CZE 67.917 %
3) Gemma Rose Jen Foo – Cassis Royal, SGP 65.357 %
Täydet tulokset: http://eventcontent.hippodata.net/1542/sta_erg/35_ergDEU.htm?style=hippo

6.5. Joukkueohjelmat

Ryhmä I (lähti 3, sijoittuu 3)
1) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, FIN 72.202 %
2) Anastasja Vistalova – Dominique, CZE 68.095 %
3) Gemma Rose Jen Foo – Cassis Royal, SGP 65.119 %
Täydet tulokset: http://eventcontent.hippodata.net/1542/sta_erg/30_ergDEU.htm?style=hippo 

Ryhmä II (lähti 8, sijoittuu 6)
1) Alina Rosenberg – Nea’s Daboun, GER 68.586 %
2) Pepo Puch – Sailor’s Blue, AUT 67.929 %
3) Celine Gerny – Vol de Nuit de Breve Ene HN, FRA 66.717 %
…6) Jaana Kivimäki – Legolas, FIN 64.040 %
Täydet tulokset: http://eventcontent.hippodata.net/1542/sta_erg/31_ergDEU.htm?style=hippo

Virallinen joukkuetulos päivittyy tulospalveluun myöhemmin.