Hevosvoimien vuosi kutsuu Kangasalle kurvaillen ja laukaten

Heinäkuinen Laukkaa Kangasalle -viikko on täynnä hevostapahtumia. Kuva: Emilia Hakomäki

Kangasalla vietetään vuonna 2022 hevosvoimien teemavuotta. Valokeilaan nousevat kaksi paikkakunnan vetovoimatekijää – vanhat autot ja hevoset – jotka näkyvät muun muassa kesän tapahtumissa. Kurvaa Kangasalle -viikko Mobiliassa ja Vehoniemen automuseolla avaa ajoneuvoharrastajien kesän 6.–11.6.2022. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Laukkaa Kangasalle -viikko täyttää kaupungin kavioiden kopseella ja hevosten ystävillä 18.–24.7.2022.

Kangasala on perinteikäs hevospaikkakunta, jossa lukuisat tallit, sadat hevoset ja tuhannet harrastajat pitävät hevoskulttuurin vireänä ja toiminnan aktiivisena myös nykyään. Hevosmyönteistä kaupunkia on viime vuosina kehitetty monin tavoin muun muassa kaavoituksessa sekä elinkeino- ja matkailuyhtiö Business Kangasala Oy:n Hevosvoimainen Kangasala -hankkeessa, joka keskittyi hevosalan toimijoiden välisen yhteistyön lisäämiseen.

Kangasala tunnetaan kahden automuseon kotipaikka, jossa ajoneuvoharrastajat ympäri Suomen kokoontuvat. Auton ja tien museo Mobilian sekä Vehoniemen Automuseon kokoelmissa näyttelyissä on satoja museoajoneuvoja, harvinaisuuksista kaikkien tuntemiin nostalgisiin menopeleihin. Vanhoja autoja pääsee ihailemaan myös eri automerkkien tapaamisissa, ja kesäaikaan cruisingit ja ajot näkyvät kaupungin katukuvassa.

Laukkaa Kangasalle – tapahtumia, näyttelyitä ja huikea hevoskarnevaali

Ratsastus- ja hevosharrastuksen lisäksi hevosiin pääsee Kangasalla tutustumaan tänä vuonna myös monissa yleisötapahtumissa.

Uusi viikon mittainen hevostapahtuma Laukkaa Kangasalle -viikko 18.–24.7.2022 järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa 18.–24.7.2022. Kangasalan talleilla sekä matkailu- ja vierailukohteissa on luvassa mielenkiintoista ja hauskaa hevosaiheista ohjelma kaikenikäisille. Viikko huipentuu Kangasalan hevoskarnevaaliin ja huikeaan hevosshow:hun Pikkolan tapahtumakentällä lauantaina 23.7.2022.

Hevosvoimainen vuosi näkyy myös museoissa. Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyssä on esillä hevosaiheista taidetta 11.6.–28.8.2022. Varsamäen hevosajoneuvomuseon ainutlaatuisiin kokoelmiin pääsee tutustumaan Laukkaa Kangasalle -viikolla 21.–24.7.2022 klo 10–18. Tavallisesti museo on avoinna vain sopimuksesta.

Teemavuoden on myös Kangasalan ratsastajien suosittu koko perheen tapahtuma HeppaHubaa heinäkuussa 2.7. ja Avoimet tallit -tapahtuma elokuussa. Hämeen eskadroonan juhlava kulkue nähdään Kangasalan keskustassa tapaninpäivänä.

Kaikki hevostapahtumat ja muu ohjelma julkaistaan osoitteessa: visitkangasala.fi/hevoset.