Hevosopiston oikaisu koskien Hevosurheilu-lehden artikkelia

Finnhorse_stallion

Kuvaaja: Johanna Rautio

Hevosurheilu-lehti on kirjoittanut perjantain 19.10.2018 lehdessään virheellisesti Hevosopiston hevosten omistamispolitiikasta. Jutusta tulee vaikutelma, että Hevosopisto olisi luopumassa kaikista suomenhevosistaan ja asetetaan hyvin kyseenalaiseen valoon Hevosopiston etiikka. Haluamme oikaista jutussa esiintyneitä asiavirheitä.

Hevosopisto ei ole luopumassa kaikista suomenhevosistaan. Hevosopiston omistuksessa olevien hevosten määrää vähennetään, koska määrä on liian suuri suhteessa opetuksen tarpeisiin ja kustannusrakenteeseen. Samalla hevosten laatua tarkastellaan, jotta opetuskäytössä olevien hevosten laatu vastaa työelämän ja opetuksen tarpeita.

Hevosopiston tavoitteena on kouluttaa kansainvälisen tason ammattilaisia, esimerkiksi hevosenhoitajia, ratsastuksenopettajia ja ratsuttajia. Haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuden opiskella taitojaan myös puoliverisillä ratsuilla.

Hevosopiston hallituksen puheenjohtajan Thomas Steniuksen kommentit ovat paikallaan. Valmennuskeskuksen tulee voida tulevaisuudessa tarjota urheilijoille kaksoisuravaihtoehtoja, tätä varten tarvitaan myös urheiluun soveltuvia hevosia. Tämä ei sulje pois suomenhevosten käyttämistä ammatillisessa koulutuksessa.

On täysin perusteetonta syyttää Hevosopistoa hevosten epäasiallisesta lopettamisesta. Artikkelissa mainittu Missi -hevonen on lopetettu eläinlääkinnällisistä ja turvallisuussyistä eläinlääkärin suosituksesta. Lopettaminen on aina viimeinen ratkaisu ja tehdään eläinlääkärin päätöksellä.

Hevosopisto on ylpeä suomenhevosistaan ja kasvateistaan. Tulemme jatkossakin kasvattamaan hevosia, myös suomenhevosia.

 

Toimitusjohtaja-rehtori

Pauliina Mansikkamäki