Suomen joukkue kokoontuu pararatsastuksen EM-näyttämölle Deauvilleen, Ranskaan

2015-09-15 11_20_50-Handi Equi Compet

Para- eli vammaisratsastuksen Euroopan mestaruudet käydään loppuviikosta Deauvillessa, Ranskassa. Kilpailu alkaa hevostarkastuksilla torstaina klo 15 Suomen aikaa, minkä jälkeen seuraa lähtövuorojen arvonta. Samassa yhteydessä ilmoitetaan, missä järjestyksessä joukkueiden ratsastajat starttaavat. Joukkueohjelmat ratsastetaan perjantaina, henkilökohtaiset ohjelmat lauantaina ja vapaaohjelmat sunnuntaina.

Katja Karjalaisen Woikoski High Flow ja Kaisla Osaran Kom Furiko saapuvat kilpailupaikalle tänään ja talli täydentyy Jessica Kerttusen Ladykillerillä ja Jaana Kivimäen Bellilenellä huomenna. Viidennen EM-kilpailuihin nimetyn ratsastajan, Teija Kurikan, hevonen Madita valitettavasti sairastui ja ratsukko joutui jäämään pois viime hetkellä.

Joukkueenjohtaja Nina Kivimäki ja valmentaja Janne Bergh tavoitettiin tiistaina aamupäivällä lentokentältä matkalla kisapaikalle.

– Valmistelu on sujunut hyvin ja suunnitellusti, ja edessä on erittäin kovatasoinen mestaruuskilpailu. Meillä on vahva joukkuehenki, mikä on erittäin tärkeää ja saa kaikki yrittämään parhaansa. Sitten katsotaan mihin se riittää, Bergh toteaa.

EM-kilpailuista ei jaeta suoraan joukkuepaikkoja Rio de Janeiron paralympialaisiin, vaan ne menevät käynnissä olevan joukkuerankingin mukaan. Suomi on tällä hetkellä yhdestoista, kun paikan saa seitsemän. Joukkuepaikka on MM-kilpailujen mitalisteilla Saksalla, Hollannilla ja Isolla-Britannialla sekä Brasilialla isäntämaana.

 

– Muutamat Suomen edellä olevat maat ei ole kauhean kaukana, mutta spekuloidaan näitä vasta EM-kilpailun jälkeen, Nina Kivimäki toteaa.

 

– Joukkueen kokeneimman ratsastajan, Katjan ryhmä ja luokitus vaihtui kesällä 1b:stä 1a:han. Jaanalla on uusi, hyvä hevonen, joka on suorittanut todella hyvin, mutta myös vaihtelevasti. Lisäksi meillä on kaksi lahjakasta, mutta kansainvälisellä tasolla vielä suhteellisen kokematonta junioria. Kaikki saavat suorittaa rauhassa ilman tulospaineita ja sitten nähdään, mihin se riittää.
17.-20.9. Para- eli vammaisratsastuksen Euroopan mestaruudet, Deauville, Ranska

Suomen joukkue
Katja Karjalainen – Woikoski High Flow (ryhmä IA)
Jaana Kivimäki – Bellilene (ryhmä IB)
Kaisla Osara – Kom Furiko (ryhmä III)
Jessica Kerttunen – Ladykiller (ryhmä III)
Joukkueenjohtaja: Nina Kivimäki, valmentaja  Janne Bergh
Järjestäjä: www.handiequicompet.fr
Suomalaisratsastajien esittelyt: http://www.ratsastus.fi/pararatsastajia
Aikataulut: http://www.handiequicompet.fr/en/397/schedule-and-orders-to-go/
Osallistujat: http://www.handiequicompet.fr/en/402/nations-and-riders/