Suomelle kaksi pronssia islanninhevosten MM-kilpailuissa

945292_337718226353706_1501890660_n

 

Maajoukkueen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Minna Paananen.

Katie Brumpton ja ori Smári från Askagården ottivat upealla suorituksella T1-tölttiluokan pronssimitalin islanninhevosten askellajiratsastuksen MM-kilpailuissa pistein 7,89. Kilpailu käytiin Herningissä Tanskassa sunnuntaina.

Kultaa voittivat Islannin Kristin Lárusdóttir ja Thokki frá Efstu-Grund (8,44) ja hopeaa Norjan Nils Christian Larsen ja Viktor frá Diisa (7,94).

Mitalikamppailu oli tiukkaakin tiukempi, sillä hopeasija jäi pisteissä vain viiden sadasosan päähän ja neljänneksi sijoittunut oli Brumptonin takana vain kuusi sadasosaa. Brumptonilla oli pitkä tie mitaleille. Ensimmäisten karsintojen jälkeen hän oli vasta jaetulla yhdeksännellä sijalla, mutta voitti B-finaalin lunastaen paikan mitalimittelöön.

Ratsukon valttikortit olivat kaksi ensimmäistä osiota eli tölttiä hidasta tempoa sekä lisäykset.

– Aivan epätodellinen olo, unelmien täyttymys! En uskaltanut ajatellakaan, että pääsisin näin korkealle, kommentoi ratsastaja kosteutta silmäkulmassa.

– Hevonen tuntui mielettömältä. Itselleni oli pukannut flunssa yön aikana, mutta hevonen tuntui tekevän kaikkensa puolestani ja kuunteli apuja herkästi.

Ruotsissa asuva 25-vuotias Brumpton kertoo, että ilman sponsoreita, tukijoukkoja, äitiä, avomiestä, hoitajaa ja valmentajia saavutus ei olisi ollut mahdollinen.

Arnella Nyman ja Thór från Järsta pronssille nelikäynnin kombinaatiossa

Suomi sai tänään toisenkin mitalin, kun Arnella Nyman ja Thór från Järsta voittivat pronssia nelikäynnin kombinaatiossa. Islanninhevosten MM-kilpailuissa jaetaan jokaisen lajin mestaruus sekä yhdistelmäpalkinnot neli- ja viisikäyntihevosille. Ne lasketaan kahden luokan yhteenlasketuista karsintapisteistä eli kyseessä on ns. kokonaiskilpailutulos.

Nyman ja Thór saivat T2-tölttiluokassa yhteispisteet 14,97, mikä oli täsmälleen sama kuin Frauke Schenzelillä ja Óskadís Vom Habichtswaldilla, jolloin molemmat saivat mitalin. Kultaa ottivat Saksan Johanna Tryggvason ja Fönix Frá Sydra-Holti (15,96) ja hopeaa Norjan Nils Christian Larsen – Viktor Frá Diisa (15,43).

– Kombinaatiopronssi oli odottamaton, mutta iloinen yllätys. Teimme T2-luokan karsinnoissa sekä oman yhteisen että hevosen piste-ennätyksen. On kivaa tulla palkituksi hyvin menneistä suorituksista, kertoo Nyman, joka nähdään varmasti jatkossakin korkeilla sijoilla.

Helsinkiläinen Nyman täyttää pian 22-vuotta, ja hän kilpailee ensimmäistä kauttaan seniorina

Sunnuntai aamuna ratsukko sai myös toisen hyvän sijoituksen ollen T2-luokan A-finaalissa neljäs pistein 7,88.

-Hevonen tuntui hyvältä, mutta ehkä se pieni imu, joka yleensä tulee finaaleissa, jäi puuttumaan. Oli upeaa osallistua senioreiden A-finaaliin, se on ollut unelmani pienestä asti. En voinut kuin nauttia tilanteesta. Aivan mahtavaa ratsastaa noin hyvässä seurassa, hymyilee ratsastaja.

Suomella on ollut ennen näitä MM-kilpailuita historian saatossa vain yksi A-finaalipaikka vuonna 2003, josta saavutettiin hopeaa.

MM-kilpailuja livelähetyksenä: http://dreamsports.tv/
Tulokset reaaliajassa: http://www.feif.org/Sport/WorldChampionships/ResultsSport.aspx
MM-kilpailuiden omat sivut: www.vm15.com
Suomen joukkueen Facebook-sivut: https://www.facebook.com/askellajiratsastus