Emmeloord 2*: Sanna Siltakorpi voittoon, Lucky Accord hienossa iskussa EM-kisojen alla!

Kenttäratsastaja Sanna Siltakorpi ratsasti voittoon Emmeloordin kahden tähden kilpailuissa Hollannissa lauantaina. EM-ratsu Lucky Accord on erittäin hienossa kunnossa ja vireessä, ja se teki virheettömän maaston ja rataesteet sekä hyvän kouluosuuden.

Ratsukko tähtää kenttäratsastuksen EM-kilpailuihin, jotka ratsastetaan Blair Castlessa, Skotlannissa viiden viikon päästä. Sinne on suuntaamassa myös hänen avopuolisonsa Elmo Jankari Duchess Désiréellä.

– Hevonen on tuntunut kauden tosi hyvältä, ja eilen se oli selvästi koko maaston nopein. Vaikka oli melkein 30 astetta lämmintä, se eteni tosi innokkaasti. Olemme laukanneet aika paljon mäkiä, ja uskon että se on EM-kisoissa hyvässä vedossa. Myös kouluosuus on ollut selvästi kohenemaan päin ja menee vielä paremmin kun päästään kolmeen tähteen, jossa laukkaohjelmassa on mukana  mm. vaihdot. Tämähän oli siis yhtä tasoa alempi kilpailu, kuin mitä yleensä menemme, Siltakorpi kertoo.

Voitto ilahduttaa erityisesti, kun kauteen on sisältynyt myös epäonnea.

– Puolassa kolmen tähden maastossa kolme viikkoa sitten suorituksemme hylättiin kaksi tuntia maaliin tulon jälkeen. Yksi tuomari väitti, että olisimme hypänneet esteen lipun väärältä puolelta, mikä minun oli vaikea uskoa – ja jos näin olisi ollut, suoritus olisi pitänyt keskeyttää silloin jo radalla. Sama kyllä kävi kahdelle muullekin ratsastajalle. Toisaalta asia ei harmita niin paljon, koska hevonen meni maaston siellä tosi hyvin ja hyvässä ajassa.

Jankari oli toisella hevosellaan Soraya yhdeksäs kahdentoista lähtijän joukossa, kun rataesteillä tuli kalliita pudotuksia – koulu ja maasto sujuivat hyvin.

Pariskunta kilpailee seuraavan kerran EM-hevosillaan näillä näkymin kahden viikon päästä Haras du Pinissä, Ranskassa. Paikka on heille tuttu viime mm. vuoden MM-kisojen näyttämönä.

–  Elmon Deedeelle kuuluu hyvää. Se on Emma Kanervan luona harjoittelemassa laukanvaihtoja, hänestä on ollut meille paljon apua. Haemme hevosen tänään kotiin, kun Emma lähtee Aachenin EM-kilpailuihin, Siltakorpi sanoo.

7.-8.8.Kenttäratsastusta CIC2* Emmeloord, Hollanti

CIC2*, lähti 12 ratsukkoa

1) Sanna Siltakorpi – Lucky Accord, FIN  48,00
2) Jens HoffroggE – Dajan GER, 48,70

3) Moritz SponageL – Lokalist, GER, 56,70

…9) Elmo Jankari – Soraya FIN 84,9

Täydet tulokset: http://janssen.sportcg.net/2015/emmeloord/leaderboard02.html