Vires

Lämminveristen ravihevosten ja suomenhevosten hevoskasvatuksen superviikonloppua vietetään 12.-14. syyskuuta Ypäjällä. Yhden viikonlopun aikana tarjolla on ostopäätöksen ABC –tilaisuus, hevoshuutokauppa ja valtakunnallinen varsanäyttely.

Tule kuulemaan mitä eläinlääkäri Jukka Houttu tai ravivalmentajat / hevosmiehet Ilkka Korpi, Rainer Björkroth ja Pekka Yli-Houhala katsovat varsassa ostopäätöstä tehdessään. Tilaisuuden jälkeen voit jäädä seuraamaan huippumielenkiintoista hevoshuutokauppaa. Hevoskasvatuksen superviikonlopun kruunaa Valtakunnallinen varsanäyttely 1-vuotiaille suomenhevosille ja lämminverisille ravihevosille sekä 2-vuotiaille suomenhevosille.

Ostopäätöksen ABC

Ostopäätöksen ABC -tilaisuus järjestetään Ypäjä-hallissa perjantaina 12. syyskuuta klo 14-15. Tilaisuudessa eläinlääkäri Jukka Houttu sekä ravivalmentajat / hevosmiehet Ilkka Korpi, Rainer Björkroth ja Pekka Yli-Houhala kertovat esimerkkihevosen voimin mitä he vaativat varsan rakenteelta ja luonteelta mahdollista ostopäätöstä tehdessään. Juonnettu tilaisuus juuri ennen hevoshuutokauppaa antaa mielenkiintoista pohdittavaa ja uusia näkökulmia illan huutokauppaa silmällä pitäen. Tapahtuman juontaa Lauri Hyvönen.

Hevoshuutokauppa alkaa klo 18

Starinita Oy järjestää perinteisen varsahuutokaupan klo 18.00 alkaen. Huutokaupassa myytävät varsat ovat 1-vuotiaita lämminverisiä ravihevosia ja suomenhevosia. Huutokaupassa on myytävänä 101 varsaa, joista kahdeksan on suomenhevosia. Huutokaupan suosituin isäori on Like A Prayer kahdeksalla jälkeläisellä ja toiseksi suosituin Revenue seitsemällä jälkeläisellä.

Tapahtumat järjestetään Ypäjä-hallissa. Sekä Ostopäätöksen ABC, että Hevoshuutokauppa on katsottavissa Fintoton toto.fi-sivuilta (TotoTV) suorana lähetyksenä. Katsominen on ilmaista, mutta se vaatii kirjautumisen pelitilille. Varmistathan hyvissä ajoin, että tunnuksesi ovat tallessa, jotta vältät mahdollisen ruuhkan.

www.hevoshuutokaupat.fi

www.toto.fi

Valtakunnallinen varsanäyttely

Hevoskasvatuksen superviikonlopun kruunaa valtakunnallinen varsanäyttely 1-vuotaille suomenhevosille ja lämminverisille ravihevosille sekä 2-vuotiaille suomenhevosille. Näyttelyn finaali nähdään lauantaina klo 14.15 ja sunnuntaina klo 14.45 alkaen.

Tänä vuonna näyttelyssä nähdään 1-vuotiaita lämminverisiä ravihevosia 12. varsan voimin, 1-vuotiaita suomenhevosia esiintyy 26 ja 2-vuotiaita suomenhevosia 29. Näyttely järjestetään niin, että lauantaina arvostellaan 1-vuotiaat ja sunnuntaina 2-vuotiaat. Molemmat päivät alkavat varsojen mittauksella klo 8.00. Lauantaina varsoja arvostellaan kahdessa kehässä, joista toisessa esiintyvät 1-vuotiaat suomenhevoset ja toisessa 1-vuotiaat lämminveriset ravihevoset. Päivät päättyvät viiden finalistin esiintymiseen yhdessä. Finaali viisikosta tuomarit valitsevat voittajan, joka ansaitsee hienot 1 500 euroa. Näyttely järjestetään Haimi-hallissa.

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Hämeen- ja Varsinais-Suomen hevosjalostusliitot.

Käsiohjelma

Yleisöä palvelee viikonlopun ajan kahvio sekä ravintola Ratsumestari. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Post filed under Hevosopisto, Yleiset Uutiset.