Tuomas Korvenojan Jonesy Derbyn voittoon Vermossa ja Jontte Boy 3-vuotiaiden Euroopan mestariksi Ruotsissa

Menestysvalmentaja Tuomas Korvenojan raviurheilulauantai oli täydellinen. Hän ohjasti valmentamansa Jonesyn Suuren Suomalaisen Derbyn voittoon Vermossa ja Jorma Kontio ajoi Jontte Boyn Ruotsissa 3-vuotiaiden Euroopan mestariksi. Sekä Jonesyn että Jontte Boyn omistaa Matti Kallio.

Jonesy voitti Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden lämminveristen vuoden suurimman kilpailun Suuren Suomalaisen Derbyn johtopaikalta. Ori jaksoi pitää kovavauhtisen juoksun jälkeen muut takanaan ja vei 100 000 euron jättipalkinnon uudella kilpailuennätyksellä 13,2a/2600m.

Jontte Boy voitti Euroopan mestaruuden Jonesyn tavoin keulajuoksulla ja ansaitsi yli 49 000 euroa.

”Elämä on ihan kliffaa”, totesi onnellinen valmentaja Tuomas Korvenoja Derbyn voittajakehässä.

”Nyt meillä alkaa kova puurtaminen: 10 päivän päästä suunnataan Ruotsiin UET Grand Prix –karsintoihin, sen jälkeen Jonesylle olisi lähtöjä tarjolla Ranskassa ja Saksassa. Jonesy on tosi atleettinen urheilija ja fiksu hevonen.”

Jonesyn on kasvattanut Tuomas Korvenojan Oy Trot Ab.
 
Derbyn kakkoseksi kiri Mika Forssin taidokkaan ajosuorituksen jälkeen Sahara B Boy, joka kamppaili kalkkiviivoilla toiseksi ennen kilpailun suosikkia Daryl Bokoa ja Big Headachea.

Avoimen tason huippuhevosten Suomen mestaruuden voitti Surprise Lord, joka uusi viime vuoden voittonsa ja ansaitsi 38 000 euron ykköspalkinnon. Suomenhevosenpäivän Tähtisprintterin ykkönen oli Hullumies, joka rikkoi Vermon suomenhevosten rataennätyksen ajalla 20,9a/1609m.

Ravipäivän tulokset