67304603_343630466583380_4229560995690840064_o

Rosmariini, Isla ja Sysi Kuva:Anniston talli

Vuoreksen hulevesiniitylle on kesän aikana perustettu Vuoreksen hevoshaka, joka muuttuu lauantaina 14.9. klo 12-15 koko perheen kohtaamispaikaksi, kun aivan Vuoreksen naapurista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta Anniston hevostilalta saapuu esittäytymän viisi islanninhevosta ja kaksi shetlanninponia. Hevoshaka sijaitsee Vuoreksen keskuspuistossa, Vuoreksen koulun itäpuolella.

Ohjelmassa on hörinää ja hyörinää hevosten ympärillä; hevosten aistimista ja koskettamista. Anniston tallitiimin ja yhteistyökumppaneiden opastuksella. Anniston tallitiimi esittäytyy myös ratsastus-, agility- ja valjakkoajonäytöksellä. Tapahtumassa on mukana islanninhevosiin perehtynyt hevoskouluttaja Outi Aihkisalo, joka valmentaa myös annistolaisia. Vuoreksen Mannerheimin lastensuojeluliiton Vuoreksen paikallisyhdistys tuo tapahtumaan keppihevosia ja Vuoreksen asukasyhdistys myy kahvia, juomaa ja makkaraa.

Vuorekseen perustettu hevoshaka ja siihen liittyvät tapahtumat ovat osa Urban Nature Labs (UnaLab) EU-hanketta, jossa Tampereen kaupunki on mukana. Tavoitteena on lisätä Vuoreksen alueen yhteisöllisyyttä, yhteisten virkistysalueiden kestävää käyttöä ja luonnon monimuotoisuutta. UnaLab-hankkeen edelläkävijäkaupungit kehittävät ja testaavat kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä yhdessä asukkaiden kanssa. Syyshörinät -tapahtuma vahvistaa Vuoreksen tunnettavuutta ainutlaatuisena luonnonläheisenä kaupunginosana, joka tunnetaan tulevaisuudessa myös kaupunkikuvassa liikkuvista hevosistaan.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Anniston tallitiimi.

Post filed under Tapahtumat.