Ponien Master-kärryt sallitaan 10.5.2019 alkaen

l_p1010067_copy_2

Ponien Master-kärryjen käyttö sallitaan ravikilpailuissa 10.5.2019 alkaen. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että Mastereita käyttävän valjakon on sisäänkirjoituksessa ilmoitettava kärryistä. Ravien toimihenkilö käy ennen lähtöä tarkastamassa ja toteamassa kärryt kunnoltaan ravikilpailuihin sopiviksi.

Kärryjen kunnon tarkastaminen kotona on myös erittäin tärkeää, ja sitä kannattaa tehdä jokaisen. Kärryt tarkastetaan käymällä läpi liitoskohtien pulttien kireys ja kunto, taivuttamalla aisoja ylös-alas ja sivuttaissuunnassa sekä tarkastelemalla kärryjen yleisilme (mm. ruostevauriot). Kärryjä ei saa korjata itse tai tehdä mitään muutoksia kärryjen rakenteeseen. Kärryistä ei siis saa esimerkiksi poistaa potkupuomia.
Tarkastuksia jatketaan elokuun 2019 loppuun asti, ja saatujen kokemusten perusteella suunnitellaan jatkotoimet kärryjen suhteen.