NBCH Hankkija Finnderby, Ypäjä 29.6.–3.7: Ratsastuksen PM-kilpailut avattu Ypäjällä

showUnmoddedImage_ef77656025c48f0860f168dac061ac9d

Ruotsi johtoon ja Kivimäki luokkavoittoon
pararatsastuksen PM-avauksessa Finnderbyssä

Ypäjän Hevosopistolla kilpaillaan parhaillaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista este-, koulu- ja vammaisratsastuksessa. Viisipäiväinen, viiden lajin Finnderby käynnistyi keskiviikkona vammais- eli pararatsastuksen joukkuekilpailun ensimmäisellä osuudella.

Ruotsi nousi joukkuekilpailussa johtoon Louise Etzner Jakobssonin otettua ryhmässä III voiton Zernardilla huikein luvuin75,00 prosenttia mahdollisesta maksimituloksesta. Anita Johnsson ratsasti niin ikään hienon tuloksen ryhmässä IA ratsulla Dear Friend (69,49).

Kouvolalainen Jaana Kivimäki kotiutti Suomeen voiton tammalla Bellilene ryhmässä 1b (68.07).

-Ratsastin omalla joukkueohjelmatasollani. Alussa hevoseni säikähti ja olin hetken vaikeuksissa, sisään radalle ratsastuksessa hevoseni empi. Alkukankeuden jälkeen voi sanoa, että rata oli työvoitto, Kivimäki toteaa.

Suomi nousi joukkuepelissä toiseksi ennen Norjaa, kun ratsastajat tekivät tasaisen hyvää tulosta. Lohjan Kaisla Osara oli Kom Furikolla ryhmässä III toinen (68,03) ja Tammisaaren Johanna Lindblad Kain Aapelilla kolmas (67,11). Joukkuekilpailussa otetaan huomioon kolme parasta tulosta, ja pisteissä lasketaan prosentit yhteen. Ryhmässä II Oulun Teija Kurikka nousi kärkeen Maditalla prosentein 65,0.

Kivimäki on nimetty Suomen Rion paralympiajoukkueeseen. Suomen toinen Rion edustaja Katja Karjalainen joutui jättäytymään viime hetkellä kilpailusta Woikoski High Flow´n saatua harmittoman, mutta kivulloisen kaviopaiseen.

Ypäjällä käynnistyi keskiviikkona myös kouluratsastus mm. junioreiden ja isojen ponien joukkuekilpailun ensimmäisillä osuuksilla. Esteratsastajat ottivat ensituntumaa aurinkoisen Derby-kentän nurmeen. Päivän 130 cm:n esteillä voittoon nousi Seinäjoen Joni Koivusalo – Renessin.

Kilpailun tahti kiihtyy

Torstaina kouluratsastuksessa kilpaillaan senioreiden joukkuekilpailu luokassa Grand Prix ja mitalit jaetaan joukkueille myös nuorissa ratsastajissa sekä isojen ja pienten ponien kilpailussa.

Esteratsastuksessa hypätään torstaina mm. ensimmäinen avoin yhden tähden kansainvälinen esteluokka ja ponien PM-joukkuekilpailut. Senioreiden henkilökohtainen kilpailu on vuorossa perjantaina ja joukkuekisa sunnuntaina. Lauantaina nähdään perinteinen Finnderby-estekilpailu 43. kertaa.

Vammaisratsastuksen joukkuekilpailu ratkeaa torstaina henkilökohtaisessa mestaruusohjelmassa, jossa jaetaan myös ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit.

Mukana Finnderbyssä on myös perinteinen Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu, jonka yhteydessä ratkotaan senioreiden ja nuorten Suomen mestaruudet. Koulukoe ja rataesteet ovat vuorossa perjantaina ja ratkaiseva maastoesterata lauantaina. Lännenratsastajat kisaavat kansainvälisellä kolmen tähden tasolla lauantaina ja sunnuntaina.

Tapahtuman kotisivu: www.hevosopisto.fi/finnderby