Pararatsastaja Katja Karjalainen voittoon Hollannissa

12549071_931945300207899_2126330397635054294_n

Rion paralympialaisiin tähtäävä Katja Karjalainen ratsasti Woikoski High Flow’n kanssa voittoon joukkueohjelmassa ryhmässä 1A Genemuidenissa, Hollannissa torstaina illalla. Erinomainen tulos 72,68 prosenttia on ratsukon oma ennätys ohjelmassa, ja kohentaa mahdollisuuksia päästä Rion koneeseen ratsastuksen pararankingin sulkeutuessa 31. tammikuuta.

Karjalainen on erittäin kokenut arvokilpailuedustaja, jolla on tilillään mm. Lontoon paralympialaisten hopeaa vapaaohjelmassa sekä EM- ja MM-pronssia ryhmässä 1B tammalla Woikoski Rosie.

Kilpailu jatkuu perjantaina henkilökohtaisilla ohjelmilla, ja parhaimmisto nähdään vapaaohjelmissa lauantaina.

Mukaan henkilökohtaisessa pararankingissa lasketaan ratsukon kuusi parasta tulosta joukkue- tai henkilökohtaisesta ohjelmasta ajalla 1.11.2014-31.1.2016. Osa ratsastajista saa paikan Rioon joukkueissa, sen ohella jaetaan mm. kaksi paikkaa Euroopan kärkiratsastajille ja viisi koko rankingin kärjelle, kun pois on laskettu joukkueiden ja mannerkohtaisten paikkojen saajat.

FEI, Kansainvälinen Ratsastajainliitto, ilmoittaa paikoista kansallisille lajiliitoille 1.3., minkä jälkeen niillä on aikaa päättää paikan käyttämisestä 15.3. asti. Mahdollisesti vapautuvat paikat jaetaan rankingin kautta. Päätöksen Rion valinnoista ja ratsukoiden mahdollisesta paikasta Suomen joukkueessa tekee lopullisesti Suomen Paralympiakomitea.

Myös Jaana Kivimäki kilpailee Hollannissa tammalla Bellilene ryhmässä kaksi, mutta kilpailun tuloksia ei ole vielä julkistettu.

21.1. Pararatsastustuloksia CPEDI3* Genemuiden, Alankomaat / www.zwartewaterruiters.nl

Ryhmä 1A, joukkueohjelma, sijoittuu 3/10.
1) Katja Karjalainen – Woikoski High Flow, FIN 72,68%

2) Léa Sanchez – Rhapsofie*Ene-Hn, FRA 70,36 %

3) Rihard Snikus – King of Dance, LAT 70,14 %
Tulokset ja uutisia: https://www.facebook.com/cpedi3genemuiden