Focus Nordic, pohjoismaiden suurin valokuvausalan tukkuri, vakuuttui heti nähdessään tämän uuden valmistajan valikoiman, josta löytyy laadukkaat jalustat niin täysammattilaisten kuin harrastelijoidenkin tarpeisiin.

Vaikka markkinoilla onkin jo useita jalustabrändejä, kuten Focus Nordicin maahantuoma Velbon, niin näiden uusien jalustojen ottamista maahantuontiohjelmaan ei tarvinnut kovinkaan pitkään miettiä. Laatu ja käytettävyys yksinkertaisesti puhuivat puolestaan.

Sirui jalusta käännettävällä keskivarrella

Niin kuin yleensäkin, niin tämäkin tuote löytyi alan messuilta. Pakko myöntää, että vaikka olenkin jo vuosikymmeniä työskennellyt alan tuotteiden parissa ja kiertänyt lukuisilla messuilla, niin nämä jalustat veivät jalat altani. Aivan uskomaton hinta-laatusuhde”, kertoo Juha Korteniemi Focus Nordicilta.

Vaikka useiden eri valmistajien jalustat saattavatkin ensivilkaisulta vaikuttaa hyvin samankaltaisilta, niin erot selviävät usein vasta lähemmässä tarkastelussa:

  • Materiaali työstetty valamisen sijasta takomalla, jonka tekee tuotteista vakaampia ja niillä on parempi kantavuus.
  • 6 vuoden takuu.
  • Useimmissa malleissa jalat taittuvat 180°, jonka ansiosta jalustat menevät kokoontaitettuna todella pieneen tilaan.
  • Kaikki jalustat toimitetaan kantolaukun kanssa, jossa on irroitettava olkahihna. Olkahihna voidaan kiinnittää myös suoraan jalustaan, jos laukkua ei halua kantaa mukana kuvausreissuilla.
  • Useimmissa malleissa on säädettävät piikkijalat, joiden avulla jalusta pysyy tukevasti pystyssä epätasaisellakin alustalla.
  • Hiilikuitujalustoissa käytetään 8-kertaista hiilikuitua, joka on materiaalina selvästi järeämpää ja tukevampaa kuin useiden muiden valmistajien vastaavissa.
  • Useissa malleissa on integroituna myös erikseen käytettävä monopod-jalusta.

Valikoimista löytyvät sekä alumiini- että hiilikuitujalustat, monopod-jalustat sekä kuula- ja videopäät. Jalustat saapuvat parhaillaan jälleenmyyjien valikoimiin ja virallisesti ne esitellään yleisölle Tukholman Fotomessuilla 23-25 marraskuuta.

Sirui yritystietoa
SIRUI Photographic Equipment Industry Co., Ltd, on perustettu vuonna 2001, jonka jälkeen siitä on nopeasti kasvanut yksi valokuvaustarvikkeiden merkittävistä valmistajista.

Sirui on keskittynyt erityisesti ammattitason jalustojen sekä kuula- ja videopäiden valmistamiseen.

Sirui sai vuonna 2007 laatu- ja ympäristösertifikaatit: ISO 9001 ja ISO 14001. Sirui vastaa itse tuotteidensa muotoilusta, kehittämisestä, CNC-koneistuksesta, pintakäsittelystä sekä kokoonpanosta.