print_CrYApURyUH

Kamera on suunnattu valokuvausta harrastaville jotka haluavat pienen ja kätevän kameran, jossa on paljon mahdollisuuksia ja erinomainen kuvanlaatu. Nopea ja korkea resoluutioinen elektroninen etsin yhdessä avoimen ja yksinkertaisen hallinnan kanssa sekä täysin uudella automaattitarkennuksella parantavat huomattavasti kameran kykyä vangita hetket.

X-T10 käyttää samaa kuvakennoa ja prosessoria kuin kriitikoiden ylistämä FUJIFILM X-T1. Kameran suuri 16,3 megapikselin X-trans kuvakennossa on ainutlaatuinen värisuodin, jossa pikselit on järjestelty epäsäännöllisesti, mikä vähentää tehokkaasti ei-toivottua informaatiota ilman, että tarvitaan alipäästösuodatinta. Yhdessä tehokkaan EXR Processor II ja laadukkaiden FUJINON objektiivien kanssa (18 kpl saatavilla kesäkuussa 2015) saadaan kuvia, joissa on uskomaton yksityiskohtien kirjo vähäinen kohina ja hämmästyttävä värintoisto.

FUJIFILMin tunnettu korkea kuvanlaatu perustuu 80 vuoden kokemuksesta kehittää analogisia valokuvausfilmejä. Tämä kokemus toistuu kameran kyvyssä toistaa lämpimiä ihonsävyjä, sinistä taivasta tai luonnon vihreitä sävyjä.

Video: FUJIFILM X-T10 Promotional Video(60sec.)

 

X-T10 kamerassa on upouusi autofokus-järjestelmä X-sarjan edeltäjiinsä verrattuna jossa parempi sopeutuminen vangita liikkuvia kohteita sekä muita parannuksia:

• Automaattitarkennus “Single point AF” täydennetään uudelleenkehitetyllä “zone-tilalla” ja “wide-tracking-tilalla”. Molemmat tilat käyttävät 77 tarkennuspistettä (49 pistettä ”single-point-tilassa”) laajemmalla alueella ja parantavat huomattavasti kameran kykyä vangita liikkuvia kohteita.
• Automaattitarkennuksen nopeus hämärässä on parantunut huomattavasti vaiheentunnistuksen ansiosta, joka toimii nyt jopa 0,5 EV (aiemmin 2,5EV). “Single point AF-tilassa” painopistealueet jaetaan pienempiin osiin, jotta etäisyyden määrittely kohteeseen olisi tarkempi kuin aiemmin.
• Eye detection-toiminto tunnistaa ja keskittyy silmään automaattisesti. Tämä helpottaa muotokuvien valokuvaksen suurella aukolla samalla kuin automaattitarkennusta videokuvauksen aikana on optimoitu niin että siitä on tullut kätevämpi ja luonnollisempi.
• Kameran korkearesoluution elektronisella etsimellä on helppoa kontrolloida valotusta, tarkennusta ja sommittelua kaiken tyyppisissä ympäristöissä. Uuden FUJIFILM X-T10 etsin, jossa yhdistyvät korkea suurrennusaste (0,62X) ja 2360 000 pisteen (OLED) resoluutio, ainoastaan 0,005 sekunnin viiveellä.

Etsinkuvan valovoima säätyy automaattisesti ympäristön valon mukaan ja valotustieto kääntyy automaattisesti, mikäli kamera käännetään pystysuoraan. Etsin täydennetään korkearesoluutioisella ja kallistuvalla LCD-näytöllä, joka helpottaa esimerkiksi valokuvauksen epätavallisista näkökulmista tai hankalissa asemoissa.

Monet valokuvaajat arvostavat perinteistä ja tarkasti suunniteltua käsittelyä, josta onkin tullut koko FUJIFILM X-sarjan tunnusmerkki. Uuden FUJIFILM X-T10 ylä- ja pohjalevy on tehty magnesiumista ja asetuskiekko on aluminiumista.

Ne käyttäjät, jotka haluavat hallita kameraa manuaalisesti X-T10 tarjoaa erinomaisen käsiteltävyyden manuaalisella ohjainkiekolla tärkeimmille asetuksille, kuten aukko, valotusaika ja herkkyys. Kamerassa on seitsemän toimintonäppäintä, joita voidaan ohjelmoida käyttäjän tarpeiden mukaan.

Jos käyttäjä sen sijaan haluaa että kamera automaattisesti hoitaa kaikki asetukset voi sen vaihtaa uudella autokiekolla siirtämällä sen kohtaan SR-Auto. Tässä tilassa kamera valitsee automaattisesti optimaalisen asetuksen riippuen kohteesta ja tilanteesta tekemällä valokuvauksesta niin helpon kun mahdollista.

Kameran sisäänrakennetun Wi-FI;n ja sovelluksen FUJIFILM Camera Remote avulla voidaan ottaa kuvia ja videoita sekä kauko-ohjata useita kameran toimintoja. Kuvia voidaan myös helposti ja langattomasti siirtää älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin.

X-T10 on saatavilla väreissä musta ja hopea, joka tulee saataville kesäkuussa.

Toiminnot
• 16.3 megapikselin APS-C X-trans CMOS II – kenno ilman alipäästösuodatinta.
• EXR Processor II
• Yhteensopiva Fujifilm X-kiinnityksen objektiivien kanssa
• Elektroninen etsin, 2 360 000 pisteen resoluutiolla (OLED), ja ainoastaan 0.005 sekunnin viiveellä.
• Nopea käynnistys (0.5s Quick-tilassa), 0.05 s suljinviive ja sarjakuvaus jopa 8 kuvaa/s
• Uudelleenkehitelty automaattitarkennus parantaa kameran kykyä vangita hetket.
• Yhdistää vaiheentunnistuksen ja kontrasti-automaattitarkennuksen mahdollisimman nopean automaattitarkennuksen saamiseksi
• Kääntyvä 3 tuuman LCD-näyttö, jossa korkea resoluutio (920 000- pistettä), valovoima ja kontrasti.
• Vapaaehtoinen elektroninen suljin, joka mahdollistaa jopa 1/32000 suljinnopeuden.
• Parannettu manuaalinen tarkennuksenhallinta toiminnoilla digital split image ja focus peak highlight.
• Säätökiekko täysautomaattitilan (SR-auto) valitsemiseen
• Täydellinen suljinajan ja valotuskompensaation (±3 EV) hallinta säätökiekolla
• Full HD videokuvaus 50p/25p/24p (36Mbps)
• Mahdollisuus asettaa aukko, suljinaika ja ISO manuaalisesti videokuvauksen aikana.
• Ajastettu kuvaus (1s – 24t, aina 999 kuvaan asti).
• Sisäänrakennettu salama FUJIFILM Super i-Flash -tekniikalla
• Raw-kehitys suoraan kamerassa
• Q (quick-valikko)– nopea pääsy tavallisimpiin asetuksiin
• Lisätarvikeliitäntä esim. ulkoiselle salamalle
• 11 eri filmisimulointia sis. uudelleenkehitelty ”CLASSIC CHROME”
• Langaton kuvansiirto älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin sekä mahdollisuus kauko-ohjata kameraa sovelluksen FUJIFILM Camera Remoten avulla.
• Langaton varmuuskopiointi PC:hen ja Mac:iin
• Mikrofoniliitäntä (Φ2.5mm)

Lisätarvikkeet
• Nahkainen valmiuslaukku BLC-XT10
• Kahva MHG-XT10
• Kolme erilaista salamamallia (EF-X20, EF-20 ja EF-42)
• Kaukolaukaisin RR-90
• Mikrofoni MIC-ST1

Suos. hinta ainoastaan kamerarunko: 749 EUR

Suos. hinta XC16-50mmF3.5-5.6 kanssa: 849 EUR

Suos. hinta XF18-55 F2,8-4 kanssa: 1149 EUR

Saatavilla: kesäkuu 2015

Värit: musta/hopea