kamerat

Samsungin 2014-kameramallisto saa Suomen ensiesityksen Kuva&Kamera-messuilla 

Samsung esitteli tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla vuoden 2014 kamera- ja objektiivimalliston. Uutuudet ovat nyt ensimmäistä kertaa kokeiltavissa Kuva&Kamera-messuilla Messukeskuksessa 7.–9.3.2014.

NX30 – Uusia näkökulmia kääntyvällä etsimellä

Vain luovuus asettaa rajat kuvaamiselle Samsungin uuden minijärjestelmäkameran NX30:n kanssa. Se on Samsungin kehittynein minijärjestelmäkamera tähän mennessä. Ensimmäistä kertaa Samsung-järjestelmäkameroissa siinä on kallistettava sähköinen ja erittäin tarkka XGA-etsin sekä käännettävä Super AMOLED -näyttö, jotka tekevät kuvien ottamisesta helpompaa kuin koskaan aiemmin.

NX30 on varustettu uudistuneella ja erittäin nopealla NX AF II – hybridi- automaattitarkennuksella, joka tallentaa nopeimmatkin kuvaustilanteet yksityiskohtaisesti ja tarkasti. NFC-tuen, sisäänrakennetun Wi-Fin ja valmiiksi asennetun Dropbox-pilvipalvelun ansiosta muistojen taltiointi ja jakaminen ystävien ja perheen kesken on entistä vaivattomampaa. Kamerassa on myös 1080p 60fps -täysteräväpiirtovideon apuna liitin ulkoiselle mikrofonille. NX30 on myös yhteensopiva Samsungin 15 NX -objektiivien kanssa, joihin kuuluu myös 3D-objektiivi NX 45mm F1.8. Sillä voi kuvata peruskuvien lisäksi myös 3D-still-kuvia ja -elokuvia. Kameran suositushinta 18-55mm objektiivin kanssa on 1 000 euroa. NX30 tulee saataville maaliskuun 2014 aikana.

Samsung NX30 tekniset tiedot

•20.3 megapikselin CMOS kenno.
•Erittäin nopea hybridiautomaattitarkennus, jossa 105 vaihe- ja 247 kontrastitarkennuspistettä.
•Uusi DRIMeIV prosessori.
•Tilttaava, kirkas ja tarkka, sähköinen XGA (2 359 000 pikseliä) etsin. 80 asteen pystykääntö makrokuvausta varten.
•Joka suuntaan kääntyvä, nivelletty, 3 tuuman Super AMOLED (1 036 000 pikseliä) kosketusnäyttö.
•Sarjakuvaus 9 kuvaa sekunnissa.
•Herkkyysalue ISO 100–25 600
•1080p/24fps, 30fps, 60fps -videokuvaus nopealla automaattitarkennuksella ja kaksoiskuvanvakaajalla (objektiivissa). MPEG-4, H.264 -formaatti.
•Ulkoisen mikrofonin liitäntä 3,5 mm, stereoääni ja äänen voimakkuussäätö. NX30 voi lähettää pakkaamatonta HDMI 30p-videota.
•7 kameran sisään rakennettua Wi-Fi toimintoa ja NFC.
• 4 suunnan pyyhkäisypanoraama

Samsungin S-sarja – Valovoimaa ja piirtokykyä

16–50 mm f/2–2.8 ED OIS on Samsungin ensimmäinen premium-tason objektiivi. Uuteen S-sarjaan lukeutuva objektiivi on samalla Samsungin valovoimaisin zoom-objektiivi. Siinä on 16–50 mm:n polttoväli (24–75 mm kino),sisäänrakennettu kuvanvakaaja ja erittäin laadukas ja jämäkkä rakenne. Koko: 81 x 97 mm, paino 622 g. Suodinkoko 72 m. 16–50mm f/2–2.8 ED OIS saapuu myyntiin huhtikuussa ja sen suositushinta on 1340 euroa.

Samalla Samsung esittelee edullisemman 1650 mm F3.55.6 Power Zoom ED OIS -objektiivin. Kyseessä on kevyt ja kompakti linssi, joka saatavana mustana ja valkoisena. 31 mm:n syvyinen runko painaa ainoastaan 111 grammaa, joten se sopii erityisesti paljon reissaavalle matkakuvaajalle. Siinä on erittäin pehmeäliikkeinen ja hiljainen sähköisesti ohjattava zoom. joka käy mainiosti myös videokuvaamiseen. Koko: 65 x 31 mm, suodinkoko 43 mm. 16–50 mm F3.5–5.6 Power Zoom ED OIS saapuu myyntiin huhtikuun 2014 aikana.

Vuoden parhaat selfie-kuvat Galaxy Camera 2:lla

Galaxy Camera 2:ssa vanha kohtaa uuden. Kamera on muotoiltu retrohenkisesti, mutta se edustaa Android-alustasta tuttua uutuustekniikkaa. Alustan lisäksi siinä on 1,6 GHZ:n neliydinsuoritin, NFC-tuki, 32 GB tallennustilaa ja edeltäjänsä tavoin peräti 50 GB Dropbox-pilvitallennustilaa, jonne kuvat voi ladata näppärästi käyttämällä kameran sisäänrakennettua Wi-Fiä. Lisäksi Samsungin uutuuskamera on varustettu uudella Selfie Alarm -toiminnolla, joka auttaa käyttäjää ottamaan mahdollisimman onnistuneet omakuvat. Toiminto ottaa perätysten viisi kuvaa, joista voi valita parhaan jaettavaksi vaikkapa sosiaalisessa mediassa – helppoa kuin mikä. Galaxy Camera 2 tulee saataville mustana ja valkoisena vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana. Kameran suositushinta on 450 euroa.

 Uskomme vakaasti siihen, että uusimman teknologian pitää olla kaikkien ulottuvilla. Samsung esittelee tänä vuonna valikoiman kameroita, jotka helpottavat kuvien langatonta jakamista. Huippumallien lisäksi kaikki kompaktikameramme ovat nyt varustettu monipuolisilla Wifi-ominaisuuksilla, kertoo Samsungin kameratuotteiden myyntipäällikkö Kari Pälli.

Kompaktia kaukokuvausta WB350F:llä

WB350F on pokkari, joka on varustettu 21  x optisella zoomilla, 23 mm:n laajakulmalla ja 16 megapikselin BSI CMOS -kennolla. Kamerassa on NFC:n ja Wi-Fin lisäksi uusi Tag & Go -toiminto, joka tuo kameraan älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Toiminnon avulla kameran kuvamateriaali voidaan jakaa välittömästi muiden nähtäväksi. Kameran saa useina eri värivaihtoehtoina: valkoisena, mustana, ruskeana, sinisenä ja punaisena. WB350F tulee kauppoihin maaliskuussa ja sen suositushinta on 270 euroa. CES-messuilla oli esillä myös kaksi sisarlaitetta WB-sarjaan. WB35F:n ja WB50F:n suositushinnat ovat 150 ja 180 euroa.

Muita messuilla esillä olevia uutuuksia ovat Samsungin WB50F– ja WB35F-kompaktikamerat, Uusi tehokas, kääntyväpäinen ja monipuolinen ED-SED580-salamalaite ja Samsungin NX-sarjan objektiivivalikoima, johon kuuluu 15 eri NX-objektiivia.