Tamron Co., Ltd., johtava objektiivivalmistaja, alkaa toimittaa uutta RAW-ohjelmistoa uusien SP-objektiiviensa mukana. Ohjelmisto perustuu “SILKYPIX Developer Studio 4.0” -ohjelmaan, jonka on tuottanut Ichikawa Soft Laboratory. Toimitusversio on suunniteltu erityisesti SP 24-70mm VC, SP 90mm VC ja SP 70-200mm VC objektiiveille.

Tamron SILKYPIX Developer Studio 4.0 -ohjelman ominaisuudet

SILKYPIX Developer Studio 4.0 ohjelmalla saa esiin ainutlaatuisia kuvia RAW-tiedostoista ohjelmaan sisältyvien korjausmahdollisuuksien avulla. Niitä ovat mm. valkotasapainon, värin ja terävyyden säädöt.

Näiden perustoimintojen lisäksi ohjelmassa on korjausmahdollisuudet objektiivikohtaisten optisten ongelmien osalta (ongelmia on kaikissa objektiiveissa, mutta niille ei tavallisesti ole korjausmahdollisuutta). Korjausta tarjotaan kromaattisen aberraation, vääristymien ja vinjetoinnin eliminoimiseksi. Kun ohjelmaa käytetään yhdessä sellaisen objektiivin kanssa, jonka erityisprofiili on ohjelmassa, saadaan aikaan täysin ainutlaatuisia kuvia yhdellä näppäimen painalluksella.

Tuetut objektiivit

Näin aluksi ohjelmassa on tuki SP70-200mm F/2.8 Di VC USD, SP90mm F/2.8 Di Macro 1:1 VC USD ja SP24-70mm F/2.8 Di VC USD objektiiveille.

Ennen vuotta 2012 esiteltyjä objektiiveja ei tueta.

Kymmenen eri kieliversiota

Tamron SILKYPIX Developer Studio 4.0 voidaan asentaa seuraaville kielille: japani, englanti, saksa, ranska, italia, espanja, venäjä, kiina (perinteinen ja yksinkertaistettu) sekä korea.

Järjestelmävaatimukset

Windows 8/7/Vista/XP, Mac OS X 10.5-10.8 (PowerPC:tä ei tueta)

Jakelu alkaa 30. marraskuuta ja siitä lähtien yllämainittujen objektiivimallien mukana tulee tarvittava asennuskoodi. Ohjelman voi ladata osoitteesta:www.tamron.com/en/silkypix/

Asiakkaat, jotka ovat jo ostaneet Tamron SP 24-70mm objektiivin, voivat saada koodin Focus Nordicilta esittämällä ostokuitin ja objektiivin sarjanumeron. Sarjanumeron ja skannatun kuitin voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: info@focusnordic.fi

SILKYPIX ohjelmaa koskevissa kysymyksissä tulee olla yhteydessä ohjelman suunnitelleeseen yritykseen: Ichikawa Soft Laboratory – http://www.silkypix.com

Huomaa: Uusien kameramallien päivittämisestä ohjelmaan vastaa kokonaisuudessaan Ichikawa Soft Laboratory.