Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Vene 16 Båt -messuilla saa parhaat vinkit uistelukalastukseen

85d2f200-26db-47e1-b4ca-e4a6b0252688-main_image

Rapala Jättiakvaario. Kuva:Messukeskus

Vene 16 Båt -messuilla on entistä laajemmin esillä uistelukalastus. Kalastusalueella esitellään kalastustarvikkeiden ja -varusteiden lisäksi useita uistelutekniikalla varustettuja veneitä. Kalastusoppaat antavat vinkkejä ja esittelevät taitojaan Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla, jossa uivat oikeat kalat. Vene 16 Båt -messut järjestetään 12. – 21.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä.

”Viime vuonna ensimmäistä kertaa messuilla ollut jättiakvaario herätti paljon huomiota ja toi messuille entistä enemmän kalastuksesta kiinnostuneita. Tänä vuonna tuotetarjonta on entistä laajempi ja kalastusalue on lähes kolmanneksen suurempi kuin viime kerralla. Kotimaisia viehevalmistajia on paikalla entistä enemmän ja alueella on myös neljä kotimaista kalastustekniikalla varustettua venettä – Bella, Buster, Silver ja Yamarin sekä Tracker-, Sun Tracker-, Pelican-, Nitro- ja Lund-veneet. Näiden lisäksi esitellään Hobie-kajakkeja, jotka soveltuvat myös kalastukseen,” kertoo myyntipäällikkö Håkan Löfgren Messukeskuksesta. ”Messuilla voi seurata Rapala Kalatakuu Jättiakvaarion on kalastusesityksiä ja akvaarion kalojen reagointia eri vieheisiin ja kalastustyyleihin. Käytössä ovat koukuttomat vieheet. Isäntänä jättiakvaariolla on yleisöä viihdyttämässä Mikko ”Peltsi” Peltola.”

Juhlavuottaan viettävä Rapala lanseeraa Rapala Kalatakuu -sovelluksen

Kalastuskaudella 2016 80 vuotta täyttävä Rapala on jättiakvaarion pääyhteistyökumppani ja lanseeraa messulla uuden Rapala Kalatakuun. Rapala Kalatakuu on mobiilisovellus, joka auttaa kalastajaa valitsemaan oikean vieheen kulloinkin valitsevissa olosuhteissa ja varmistaa saaliin. Maksuton sovellus on saatavana Android- tai IOS -puhelimiin sovelluskaupasta. Sen käyttö on äärettömän helppoa. Kalastaja syöttää Kalatakuu-sovellukseen kalastustilannetta kuvaavat tiedot. Tämä jälkeen Kalatakuu antaa kalastajalle selkeän listan suositelluista vieheistä ja niiden väreistä käyttövinkkeineen. Se nostaa merkittävästi kalastajan mahdollisuuksia saada kala siiman päähän. Rapala Kalatakuu on räätälöity täysin Suomen kalastolle ja olosuhteisiin Rapala ProGuide -kalastusoppaiden kalastuskokemukseen perustuen. Vastaava sovellus julkaistiin Kanadassa keväällä 2015 ja siitä tuli välittömästi suosittu sikäläisten kalastajien keskuudessa.

Vaappujigausta, koskikalastustekniikkaa ja pehmovieheitä

Rapala Pro Guide –kalastusoppaat Antti Anttila, Timo Koikkalainen ja Markku Tiusanen sekä Team Shimano Finland -kalastusoppaat Juha Happonen ja Jani Himanko antavat venemessuilla parhaita vinkkejään kalastukseen. Oppaat kehittävät suomalaista vapaa-ajan viehekalastusta ja kalastuskulttuuria ja heitä voi seurata myös verkkosivuilla kireitasiimoja.fi. Messulla he antavat vinkkejä järvikalastukseen ja koskikalastukeen, esittelevät vaappujigausta ja pehmovieheillä kalastusta sekä antavat vinkkejä viehevalintoihin.

Kalastusoppaita ja tietoiskuja

Rapala Pro Guide ja Team Shimano Finland –kalastusoppaiden lisäksi  Mika ”Haukikoira” Vornanen antaa vinkkejä haukien narraamiseen  ja Erä-lehden jigikalastusasiantuntija Jari Rannisto kertoo jigikalastuksesta. Messuilla esitellään mm. uutta kalastajankanava.fi-sivustoa, jonne kerätään kalastukseen liittyviä videoita. Kalastus-lehden päätoimittaja Antti Zetterberg asiantuntijoineen kertoo tietoiskuissaan uistelukalastukseen liittyvästä tekniikasta.

Liput ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com . Lippujen hinnat (suluissa verkkokaupan hinnat): aikuiset 18 e (15 e), lapset 7-15 v, eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 11 e (9 e), perhelippu (max 2 aikuista ja alle 16 v lapset) 39 e (36 e), ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 e/hlö (9 e). Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.
www.venemessut.fi  #venemessut