Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Suomenlahden kalastusfoorumi ei kannata jokamiehen kalanmyyntioikeutta

Suomenlahden kalastusfoorumi esittää yksimielisessä kannanotossaan, että kalaa saisivat myydä vain henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet ammattikalastajarekisteriin. Foorumi katsoo, että kalastuslakiuudistuksessa esillä ollut jokamiehen kalanmyyntioikeus voi lisätä harmaata taloutta. Lisäksi se vaikeuttaisi kalastuksen ja kalakantojen suunnitelmallista hoitoa.

Suomenlahden kalastusfoorumin perustamiskokous pidettiin Helsingissä. Paikalla oli 18 kutsuttua henkilöä. Edustettuina olivat kaikki kalastusalan sektorit: ammattikalastus, kalastusmatkailu, vapaa-ajankalastus, vesienomistajat ja ympäristöjärjestöt. Asiantuntijoina oli paikalla myös tutkijoita ja viranomaisia. Koollekutsujana toimi Etelä-Suomen Kalatalousryhmä ESKO.

Etelä-Suomen kalatalousryhmä ESKO on kalatalouden toimintaryhmä, jonka yhtenä tehtävänä on edistää kalatalouden yhteistyötä ja ratkoa ristiriitoja. Kalatalousryhmää hallinnoi Leader-Sepra, jonka toimipaikkana on Hamina.