Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Vastuullinen kalastaja varjelee ympäristöä

Vuoden kiireisin kalastussesonki käynnistyy juhannuksena useiden vapaa-ajankalastajien kesälomien alkaessa. Nauttiipa kalastaja sitten mato-onkimisesta mökkilaiturilla tai perhokalastamisesta kaupungin keskellä virtaavassa joessa, on syytä muistaa ottaa huomioon niin ympäristö kuin toiset kalastajatkin. Roskien, varsinkaan siimanpätkien paikka ei koskaan ole luonnossa.

Suomessa kalastusta harrastaa arviolta 1,6 miljoonaa ihmistä. Vaikka Suomessa vesistöjä riittääkin, tulee kalastajan muistaa käytöstavat myös luonnossa liikkuessaan. Varsinkin suosituimmissa kalastuskohteissa kärsitään suurista roskamääristä. Eväspaperit, viehepaketit, matopurkit sekä siimanpätkät eivät maisemaa kaunista. Lisäksi vuosittain suuri määrä lintuja loukkaantuu tai jopa kuolee tartuttuaan siimoihin. Muista siis laittaa roskat ja ylimääräiset siimanpätkät silputtuna roskiin, jotta ne eivät vahingoita lintuja kalastuspaikalla eikä kaatopaikalla.

Vesillä liikkuessa on otettava huomioon muut kalastajat ja mökkeilijät. Toisen mökin tai veneen vieressä kaahailu tai saunalaiturin päässä kalastaminen ei ole hyvien käytöstapojen mukaista, eikä myöskään laillista. Hyviä kalapaikkoja löytyy kyllä muualta kuin naapurin laiturin alta. Rauhassa kalastettaessa kaikki voivat nauttia kesästä ja kalastuksesta niin kuin siitä kuuluu nauttia.

Lisätietoa vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta sekä kalastajan ympäristöohjeet osoitteessa www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 600 seurassa toimii yhteensä noin 50 000 kalastuksen harrastajaa.

www.vapaa-ajankalastaja.fi

www.kalajuttu.com