Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry: KALASTUSMAKSUKIISTAAN HIENO PÄÄTÖS

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry esittää tyytyväisyytensä siihen, että riita eläkkeensaajia koskevasta kalastusmaksusta on ratkennut hallituspuolueiden neuvotteluissa ja yli 65-vuotiaat vapautetaan kalastusmaksusta myös tulevaisuudessa.

– Vaadimme lakiesityksestä antamassamme lausunnossa, että lakia ei ministeriön esittämässä muodossa pidä hyväksyä ja että maamme ikäihmisten on voitava jatkaa kalastusharrastustaan nykykäytännön mukaisesti. Hyvä, että hallituksessa oli maamme ikäkalamiesten ja -naisten puolesta taistelevia ja että liittomme tavoite asian tiimoilta toteutuu, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n toiminnanjohtaja Timo Kokko.

Nyt mietittävä keinoja millä harrastuksen pariin saadaan lisää ikäihmisiä

– Kalastusharrastus on erittäin merkittävä liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen muoto ikäihmisten keskuudessa. Tämä tärkeä harrastusmuoto toimii osaltaan myös suurena syrjäytymisen ehkäisijänä. Nyt, kun asiassa on tehty hyvä ja järkevä päätös, pitää pohtia niitä keinoja, joilla tätä hienoa harrastusta voitaisiin edelleen edistää ja saada yhä useampi ikäihminen lajin pariin mukaan, jatkoi toiminnanjohtaja Kokko.

MIKÄ ON EKL?
– Eläkkeensaajien aktiivinen edunvalvoja
– Perustettu 1962, takana jo yli 50 vuotta aktiivista toimintaa
– Yli 80 000 jäsentä 346 yhdistyksessä