Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

RAPALA -JOUKKUEILLE MENESTYSTÄ WORLD PREDATOR CLASSIC -KALASTUSKILPAILUSSA

1559578_775454872525581_1815742315_n

Rapala Finland-France -joukkue voitti WPC -joukkuekilpailun, Rapala Team Russia sai kilpailun suurimman kalan. Rapala Team Finland oli kolmas kokonaiskilpailuissa.

Viisikymmentä venekunnallista Euroopan parhaita heittokalastajia kilpaili Hollannin Hellevoetsluisissa 20.-22. kesäkuuta. World Predator Classic (WPC) -kilpailua voi pitää epävirallisena uistinkalastuksen Euroopan-mestaruuskilpailuna.

Rapala Team Finland, johon kuuluvat Rapala Pro Guide -kalastusoppaat Markku Tiusanen ja Antti Anttila, yllätti niin kokeneet paikalliset kuin muutkin kanssakilpailijansa voittamalla oman kilpasektorinsa kahtena kilpailupäivänä ja olemalla koko kilpailun paras venekunta kolmantena kilpailupäivänä. Koko kilpailussa Markku ja Antti sijoittuivat kolmanneksi, mikä on erittäin kunnioitettava saavutus ja osoitus heidän erinomaisista kalastustaidoistaan ja kyvystä sopeutua nopeasti muuttuviin kalastusolosuhteisiin. He ehtivät harjoitella kilpailualueella vain puolitoista päivää.

WPC -joukkuekilpailuissa kahden venekunnan joukkueet kilpailivat toisiaan vastaan. Rapala Team Finlandin ja Rapala Team Francen muodostaman joukkueen tasaisen hyvät saaliit läpi koko kolmipäiväisen kilpailun takasivat heille joukkuekilpailun voiton. Rapala Team Francen Arnaud Briere ja Laurent Vrignaud sijoittuivat kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi.

Viidestä kilpailuun osallistuneesta Rapalan sponsoroimasta joukkueesta neljä pääsi pokkaamaan kilpailussa palkintoja, osa useamman kerran. Rapala Team Russian Alexander Katkov ja Andrey Donskov saivat toisen kilpailupäivän suurimman kalan, 116-senttisen hauen, joka otti Rapala® Rattlin’ Minnow Spoon® -lusikkaan. Hauki oli suurin koko kilpailussa saatu kala.

Rapala Team Sweden, jota kipparoi Rapala Pro Guide -kalastusopas Mathias Holgersson, sai kolmantena kilpailupäivänä 115-senttisen hauen. Isomus haksahti Storm® Pro Minnow -jigiin, joka oli rigattu VMC® BigEye -jigipäähän. Hauki oli päivän suurin ja koko kilpailun toiseksi suurin, varmistaen kaksi kilpailun suurimmista kaloista Rapalan joukkueille.

Jättiahvenia ja suurhaukia

World Predator Classic 2014 -kilpailun keskuksena toimi historiallinen Hellevoetsluisin kaupunki Etelä-Hollannissa. Kalastustaidoista miteltiin Haringvlet-patojärvellä. Haringvlet on osa Rhine-Meusejoen deltaa ja tunnettu suurista hauista, kuhista ja ahvenista. Ja tässä tapauksessa suuri tarkoittaa todella suurta. Suurimmat kilpailussa saadut ahvenet olivat yli 50-senttisiä ja painoltaan yli kaksikiloisia.

Kilpailussa kuitenkin ratkaisi vain kalojen pituus, ja kaikki saadut kalat vapautettiin mittaamisen ja valokuvaamisen jälkeen. Venekunnat saivat ilmoittaa kunakin kilpailupäivänä kolme kuhaa, kolme ahventa ja yhden hauen, joiden yhteispituus oli päivän tulos.

Osa kilpailun suurimmista ahvenista saatiin perinteisillä ahvenvieheillä, kuten Rapala® Jointed Shad Rap® -vaapuilla, joita Rapala Team Swedenin ja Rapala Team Russian jäsenet käyttivät menestyksekkäästi kalastaessaan matalampia, kovapohjaisia alueita. Syvälle sukeltava ja voimakkaasti rämisevä Jointed Shad Rap® -vaappu uitettuna aivan pohjalla oli oikea lääke huonolla syönnillä olleiden ahventen houkuttelemiseen iskuun.

Aktiiviset ahvenet, jotka saalistivat vitaikkoihin keskittyneitä pikkukaloja, ottivat hanakasti myös spinnerbait-henkarilippoihin, joita uitettiin kasvuston päällä tai läpi. Vaikka osa Markku Tiusasen ja Antti Anttilan saamista ahvenista otti normaalikokoisiin Blue Fox® Ti-1 Spinnerbaitteihin, osa iski suurhauenkalastukseen suunniteltuihin, kookkaisiin Blue Fox® Super Bou Spinnerbaitteihin. Todellisia hirmuahvenia.

Vaikka suuri osa kilpailuissa saaduista suurhauista puri suuria henkarilippoja, kilpailun suurin hauki otti Rapala Team Russian Andrey Donskovin 8 senttiä pitkään Rapala® Rattlin’ Minnow Spoon® -lusikkaan. Andrey heitti yksikoukkuista, ruohosuojattua lusikkaa erittäin kevyellä Shimano -virvelillä ja ohuella punotulla siimalla. Hän joutui väsyttämään jättihaukea erittäin varovasti, ettei se päässyt sotkemaan tai katkomaan siimaa vitoihin.
Suurin osa kilpailun kuhista saatiin syvemmästä vedestä jigeillä. Rapala Team Finland viritti Storm® Pro Shad -jiginsä VMC® Pro Jig Head -jigipäihin jäljitelläkseen niillä pikkukaloja, joita kuhat söivät. Taktiikka toimi kaikkina kolmena kilpailupäivänä.

Kalastusvälineiden herkkyys ja luotettavuus on erityisen tärkeää, kun kalastetaan syvissä vesissä keveillä välineillä. Antti Anttila korostikin, että laadukkaat Shimano ja G.Loomis® -vavat ja Shimano -kelat sekä  Sufix® -siimat antoivat Rapala-joukkueille selvän etulyöntiaseman kilpailussa.

Lisätietoja kilpailusta: worldpredatorclassic.com