Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Kainuun kalastusvinkit koottiin yhteen osoitteeseen

kainuun_taimenapajat_kuts.4f37e5a0-d261-4be2-9b9b-68521d49e8af-main_image

Kainuun taimenapajat kutsuvat. Vinkkejä kalastuskohteista on koottu uuteen kalastusportaaliin Kalallakainuussa.fi.

Kainuun järvillä ja koskilla voi kokea Suomen vesistötyypit yhdellä kertaa. Juuri julkaistu KalallaKainuussa.fi-sivusto kertoo kattavasti Kainuun parhaimmat kalapaikat ja -tarinat.

Kalallakainuussa.fi-sivusto kertoo vapaa-ajankalastajalle kaiken Kainuun kalapaikoista. Parhaat yksityiset ja Metsähallituksen kalavedet löytyvät niin selkeältä, skaalattavalta Kainuun ulkoilukartalta kuin paikallisten kalamiesten päiväkirjoista.

”Yhtenä elokuun päivänä rupesi tekemään mieli lohikukkoa ja niinpä sitten ostettiin Sotkamosta valmista kukkotaikinaa pienellä riskillä. Kalalle suunnattiin noin kilometri Katerman voimalan alapuolelle. Hyväksi koettu luottovaappu ei pettänyt nytkään. Ensimmäinen kala tarttui heti, kun siimaa oli vedessä tarvittava määrä.”

Kainuun järvillä ja koskilla voi kokea Suomen vesistötyypit yhdellä kertaa: Oulujärven, Kainuun meren, laajat ulapat tai metsäpurojen kosket. Kalastipa sitten perholla, virvelillä tai vetouistellen, Kainuusta löytyy kala-apajia, joiden antamista saaliista ei tarvitse kertoa kalavaleita. Ja nyt nämä kalapaikat ovat netissä.

Hakupalvelulla helposti itselle tärkein tieto

Kalalla Kainuussa -sivuston nopean hakupalvelun avulla kalamies tarkastaa nopeasti

  • mistä veneen saa laskettua vesille,
  • mistä kohteeseen saa kalastusluvan,
  • kalastuslupien hinnat, säännöt sekä kalastuskauden,
  • paikalliset kalakannat ja
  • joka kalastualueelta löytyy myös paikallinen yhdyshenkilö yhteystietoineen.

Kalalla Kainuussa -sivusto esittelee uudella tavalla Hyrynsalmen, Kajaanin, Kuhmon, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen ja Vaalan kalapaikat. Kainuun kalastuskohteiden perustietojen lisäksi kalapäiväkirjat valottavat kalastajien kokemuksia ja saaliskertomuksia eri kohteista. Sivusto auttaakin Kainuuseen matkaajaa löytämään monet paikallisten tuntemat, mainiot kalakohteet.

Kalalla Kainuussa -sivustoon tullaan liittämään Kainuun vapaa-ajankalastajien järjestösivut, kilpailut ja tapahtumakalenterit. Myös englanninkielinen versio on työn alla.