Yhteystiedot: Kerttu Vali, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka email: kalastusuutiset@victoriamedia.fi

Konnuskosken kalastusluvat siirtyvät vappuna Metsähallitukselle

sunset-fishing-1453993768Orn

Savon ehkä suosituimman taimenkohteen eli Konnuskosken kalastuslupia voi vapusta alkaen hankkia Metsähallituksen Eräluvat-palvelusta. Muutoksen tarkoitus on vauhdittaa kalastuslupien myyntiä Leppävirran luonnonkauniilla apajalla.

”Uskomme Konnuskosken lupamyynnin kasvuun. Kohteessa on potentiaalia, ja Metsähallituksen Eräpalveluiden kautta kohde saavuttaa entistä laajemman tietoisuuden. Uskon, että tämä lisää myös kauniin Konnuksen kanava-alueen matkailua”, Alapihan osakaskunnan puheenjohtaja Pertti Ruotsalainen sanoo.

Jatkossa kalastajat voivat hankkia lupansa Eräluvat-verkkokaupasta, erälupien palvelunumerosta 020 69 2424 (arkisin klo 9-16) ja mobiilinumeroista, jotka ovat vuorokauden ympäri avoinna olevia automaattinumeroita. Kun kalastaja soittaa automaattiseen mobiilinumeroon, hän saa lupansa tekstiviestillä ja maksu veloitetaan puhelinlaskusta. Lisäksi lupia saa Neste Leppävirralta.

Konnuskoskelle (7591) voi hankkia kuuden tunnin, 12 tunnin, vuorokauden, viikon ja koko kauden lupia. Kalastus on sallittua keinotekoisilla vieheillä ja yhdellä vavalla kerrallaan. Soutu-uistelussa voi käyttää kahta vapaa. Kalastajien toivotaan käyttävän väkäsettömiä koukkuja.

Konnuskoski on niin sanottu yhteislupa-alue eli siinä on sekä yksityisten että valtion vesialueita. Järvitaimenen lisäksi koskessa elää luontaisesti haukea, ahventa, kuhaa ja harjusta. Konnuksen kautta kulkee väylä Saimaalta Kallavedelle, joten Konnuskosken läheisyyteen pääsee myös veneellä kauempaakin.

Nyt keväällä kalastajien tulee muistaa uuden kalastuslain mukanaan tuoma harjuksen kuturauhoitus huhti-toukokuussa.

Luonnonkutu onnistui Pirttikoskessa
Tulevana kesänä Konnuskoskella hoidetaan kalavesiä muun muassa rakentamalla kutusoraikkoja ja istuttamalla taimenten poikasia yläpuoliseen Konnusveteen. Kutupesiä päätettiin kunnostaa, kun ELY-keskus löysi Pirttikoskesta rasvaevällisiä, luonnonkudusta syntyneitä poikasia syksyllä 2016. Sen jälkeen asiantuntijat tutkivat kosken uudelleen ja löysivät muutaman kutupesän.

Lue lisää eräluvista www.eraluvat.fi!

Lupahinnat  ja kiintiöt
• 6 tuntia: 15 euroa, 1 lohikala
• 12 tuntia: 20 euroa, 2 lohikalaa
• 1 vrk: 25 euroa, 3 lohikalaa
• 1 viikko: 80 euroa, 2 lohikalaa vuorokaudessa
• Kausilupa: 180 euroa, 2 lohikalaa vuorokaudessa